返回列表 回復 發帖
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2 O4 J5 I5 ~4 s% ^
金田Sam, 你寫啲回覆好詳細, 不過對我嚟講好以太長.. 我响forum好少會用咁多時間去睇... 不過我好少上forum架.. 得一千零一個a/c仲要只係响公仔箱呢度... 你好有專長.. 有無考慮响網上寫下小說呢? 好似紅van呢種..  ...
9 [* ?+ I1 C( }4 `+ E8 itvb now,tvbnow,bttvb大文細佬 發表於 2014-8-29 01:50 AM
公仔箱論壇  j, U+ O* m2 D  {
: @$ |9 c  v  |
喔? 是太長了嗎? 那我以後打短一些。
' o; Q; I3 U+ S+ }8 U6 O) Btvb now,tvbnow,bttvb
! y3 E" f# `  ptvb now,tvbnow,bttvb網上寫小說,這個早在15年前我有寫過,當時是在台灣那邊的網站寫的,tvb now,tvbnow,bttvb/ J2 z  ^: R* Q% |# f$ U
因為當時會咁寫的人好多,我讀書唔多,中二就輟學,出嚟打工,
% ]$ J& p2 q3 C/ i8 e9 ]7 _TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。所以幻想寫過類似己被拍成電影的[那些年我們一起追過的女孩]這種題材。
4 \6 ~, U6 m) A) s5.39.217.77:8898這區的a/c我也只得一個,每次想好才回覆,所以我回覆字數多,但次數不多。
* v# v1 f/ n! {& ]' y1 F7 d6 i公仔箱論壇
4 ], E- c$ u  y) m" C0 {8 I7 G係呀.. 我睇到網上資料講咗三個UC分別係佘詩曼, 林峰&沈震軒.. 但仲有兩個係邊個呢??? 黑警無交代過! 你知喇...tvb好興好似出人意表咁架嘛.. 所以都好有可能黑警係三哥架.. 但劉江又成日做奸角喎.. 真係 ...
2 j3 a- [* q7 d0 N& ?4 r: Q  vTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。大文細佬 發表於 2014-8-29 01:44 AM
$ E4 ~1 o; n! o" f! s. m, h
第一集死咗嗰個阿棟應該唔算嗰呵。
. _6 \  L, T' u- H' c1 L
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
我真係覺得林峰做古惑仔係唔只及格咁簡單架,佢都無chok啦係咪,大家比多啲支持佢吖(例如投佢視帝一票吖如果有咁嘅機會)。
0 b' E9 N" L% ]& @' t5.39.217.77:8898你話叫佢做幫會嘅龍頭就話誇啲啫,做一個搏紥職嘅爆seed就無難度嘅,係咪?

1 X. h2 e: e$ Otvb now,tvbnow,bttvb& h# Q: N5 a& M/ a
今日睇報紙葉念琛導演都有讚佢入哂形格啊。
4 _7 @5 Y& c; c! T' J4 D- b4 iTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
看了楼主的介绍对这剧更了解了,看了前3集还行,希望越到后面越精彩,不要烂尾啊
2 `5 B4 Z7 ~5 d) z: R$ m5.39.217.77:8898xxxfei 發表於 2014-8-28 03:46 PM
( B3 i' Z/ W! F4 `; }公仔箱論壇 哈哈 ,不過"虎頭蛇尾"係好多無記劇集嘅共通點。當然,我都唔希望佢爛尾。
都幾好睇ar!!!
! ~( J% z3 I2 S7 R5 n, r& e5.39.217.77:8898第一集死咗嗰個阿棟應該唔算嗰呵。
( b$ y6 V% I5 |! U, fTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。 公仔箱論壇$ v$ s$ @1 o7 I6 w
leekwoklam 發表於 2014-8-29 02:08 PM
  N1 M2 @' K9 e; t0 \用幾個呢種後生仔做臥底角色,林峯佘詩曼做handler反而仲有說服力,
1 X, X* P8 T3 W" H- tTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。[天與地]時都有三個後生仔,加埋呢個,唔好寫到角色點容易賺大錢,公仔箱論壇9 H8 t1 l/ k- m4 w/ {  r. Z
唔使為拉一個咩社團人物而要個個臥底犯咗幾年法先可以拉人,5.39.217.77:8898; l$ e1 R. f8 ?- R1 f
戲中如果林峯都係臥底就相當敗筆,收外圍積極落力同臥底要低調查案,
" J) v8 x- j! k, Z9 @* ^/ Y公仔箱論壇手法上都有好大出入,一個乜嘢職級的警務人員可以管理五個臥底?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。/ C: v+ m( H5 O7 c$ Z, D6 M
沈震軒幾日間賺到六百萬,仲使乜做臥底? 犧牲咁大?
# m4 S7 v& ?4 l8 O$ t% R  F. V' xTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
$ j) j" |4 Q% W( W. x- B警務人員管理臥底,如果立心不良仲有邊個管到佢地?5.39.217.77:88980 y* c! y+ a) Y. o+ j  e
由戲中只係[釘姐]角色的臥底每月究竟要警隊支付幾多薪金同銀紙?
3 |* B  |9 t1 ]. |& D" atvb now,tvbnow,bttvb呢種充大頭用咁多臥底查案,真實如果係咁的話,真係浪費資源,
( l4 }7 s" @2 U5 b% q5.39.217.77:8898犯法的大部份事情亦係由臥底爭上位時所造成,關人地咩事?公仔箱論壇- U& H( i1 l( k8 p
  f0 }. `) ]2 D% r. y/ @: |3 Q
明白睇故唔好駁古,但焦點全在這幾個臥底身上,每天犯案累累,
: K$ ^. c7 Q0 ~. K* r7 Y( W7 v$ q仲借到警方力量干擾無事,現實如果係咁都幾恐怖,難怪會變節。
sounds very complicated, no like la
樣chou 冇得頂
本帖最後由 金田Sam 於 2014-8-29 10:37 PM 編輯 6 g0 `+ s/ t8 k- S& D* L
- F) K8 }6 s; d# F5 S  h& |8 r
佘詩曼
" r  L: W5 H* h; \& O出生: 1975 年 5 月 28 日(39 歲)公仔箱論壇/ a6 k, {/ A# _& q$ @
- ?" t# K. b% \3 C
真係邊度似呀?....tvb now,tvbnow,bttvb' C9 H; b. z, H9 f4 a- ^+ a
原來唔經唔覺佘詩曼都去到呢個年紀,
8 O1 y  V+ ^- R# B0 k! j; Y拍攝時期如果係上年,都已經38歲了。
3 e/ u' F2 E6 t8 E. N9 o歲月催人,廿多歲已是以主角身份拍戲,
& c9 d6 z) ?& L+ t# x是有雞仔聲的缺點,但誰會介意?# h4 X# O& H2 G1 g
多集後觀眾也一齊代入了她的角色,釘姐...
0 I& K/ @' a' A公仔箱論壇
8 s% ]! S6 X5 atvb now,tvbnow,bttvb好!
+ h7 x  T' N3 t9 V
第一集死咗嗰個阿棟應該唔算嗰呵。
5 h* z0 `) u; y5 B9 b: _7 Ytvb now,tvbnow,bttvb2927296
- J3 }) ]7 ^/ w/ j/ M" [公仔箱論壇leekwoklam 發表於 2014-8-29 02:08 PM
& N( h4 H: F) d" V$ q) {公仔箱論壇
- E9 W! U8 z) ^公仔箱論壇話時話吖, 呢個阿棟幾靚仔咁喎.. 新人?? 唔知佢有無幾會呢?
我真係覺得林峰做古惑仔係唔只及格咁簡單架,佢都無chok啦係咪,大家比多啲支持佢吖(例如投佢視帝一票吖如果有咁嘅機會)。5.39.217.77:8898( J  g. N7 J" C, [1 W
你話叫佢做幫會嘅龍頭就話誇啲啫,做一個搏紥職嘅爆seed就無難度嘅,係咪?tvb now,tvbnow,bttvb+ X0 m$ N. B2 j9 J8 I: ^
9 U9 `! r4 l  U8 v+ Q5.39.217.77:8898今日睇 ...: a; t! y  `9 ?, I/ {" t6 s. m
leekwoklam 發表於 2014-8-29 02:28 PM
公仔箱論壇3 X1 m. [! ^; C+ Y/ e; c* I
tvb now,tvbnow,bttvb; _( Q. @, W7 s( [
即係唔投佢一票就爆你樽囉...咁我一定可以食魚蛋粉喇.. 巧巧味.. 好耐無食過香港嘅魚蛋粉喇
我真係覺得林峰做古惑仔係唔只及格咁簡單架,佢都無chok啦係咪,大家比多啲支持佢吖(例如投佢視帝一票吖如果有咁嘅機會)。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! Y: s3 G8 @3 d
你話叫佢做幫會嘅龍頭就話誇啲啫,做一個搏紥職嘅爆seed就無難度嘅,係咪?
7 M. P  y/ \2 hTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2927306
5 b$ y3 i% `$ d3 ?5.39.217.77:8898今日睇 ...2 E" k3 i4 ?3 M. y1 w. {
leekwoklam 發表於 2014-8-29 02:28 PM
公仔箱論壇) y! w; _; m* x' d
唱歌唔支持啫,做戲絕對支持。況且有魚蛋粉吃,唔該可唔可以加碟油菜 .我都十几年冇吃香港魚蛋粉啦
- e; A6 t+ B0 T4 h8 ~' w# y
. x3 j4 s& {$ U! b3 N% f公仔箱論壇
# t/ l7 H/ b* s3 ^
- ?! ?# U$ C4 c9 Q9 l0 D  `即係唔投佢一票就爆你樽囉...咁我一定可以食魚蛋粉喇.. 巧巧味.. 好耐無食過香港嘅魚蛋粉喇5.39.217.77:8898! ^& Z0 S0 E0 K+ r+ ]
大文細佬 發表於 2014-8-30 02:34 AM
; S: T9 S$ |; a6 A+ D( B& Q! I公仔箱論壇 哈哈,爆seed哥會憐香惜玉,爆我樽都唔會爆你樽啦。tvb now,tvbnow,bttvb# y4 G3 r* d. c- t8 D. f9 [
8 b$ m: h0 w* j/ k用幾個呢種後生仔做臥底角色,林峯佘詩曼做handler反而仲有說服力,
9 v9 J2 N4 ~; G' Itvb now,tvbnow,bttvb[天與地]時都有三個後生仔,加埋呢個,唔好寫到角色點容易賺大錢,
/ |3 S4 ^6 [" [- tTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。唔使為拉一個咩社團人物而要個個臥底犯咗幾年法先可以拉人,1 |7 M3 p; ]* f( J' F& a4 a
戲中如果林峯都 ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。: e& A4 Z- P9 M; Q
金田Sam 發表於 2014-8-29 03:49 PM
* p% o8 y- F  I1 N/ q& Q
阿棟可以做林峰細佬,輪廓有啲似。
thankyou, i support you

評分次數

• timmaxsing