返回列表 回復 發帖
有黃秋生、湯鎮業、黎耀祥咁强勁大卡仕,再加關禮傑、馬明、蘇玉華、梁琤、爗哥......咁多好戲之人,套劇公仔箱論壇0 I8 G4 h7 R+ J* C
應該好有睇頭,不過唔知TBB班編劇大大會點玩,真係要再睇落先知

評分次數

• timmaxsing

請問有無人知點解只係用馬明做黃秋生後生版, 其他兩個又唔用架呢?
) _, P: }) E: oTVB覺得馬明無料坐正做主角? 定係覺得黃秋生太老做唔番青靚白淨後生版呢?
% C6 l( Q7 m" F) MTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。其實我仲未開始睇, 大家覺得呢套好唔好睇呢? 未睇前問下各位意見! ...
7 g: Y! X6 C1 s1 F9 u* LTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。大文細佬 發表於 2015-11-7 12:51 AM
公仔箱論壇& `3 R# h& ^; l; l6 i
大佬見到您真開心,真係好耐冇見,別來無恙吧
( G4 ?1 g" J" `1 {: g6 HTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。0 A/ b. e5 F! K+ P0 c
《梟雄》呢套劇我都係睇咗4~5集就未再好心急追落去(下星期有時間先再追返),
7 @! j( z( H* V一來冇時間,二來劇情冇俾到我要尋根到底直追落去既情節,不過大致上三位主角都交到戲.........如有時間睇得下
; ?, i' e9 H, s+ q8 G! P5 g/ k公仔箱論壇反而播完個套《張保仔》有種好想睇下皇帝妹返到清朝點樣用現代人既知慧去幫十一貝勒........當然好失望個套咁胡鬧既劇集
+ h: D) H7 C7 m7 x' M  _9 B# U
mbBB, 你好嗎? 我好好呀.. 又要開始睇下black friday有乜好買喇tvb now,tvbnow,bttvb5 k) S" N0 E1 B6 ~" l* F

4 r6 Q/ `+ o. `$ P0 k) {- XTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。我會thanksgiving 後個禮拜先開始睇, 到時再詳細啲傾劇情!tvb now,tvbnow,bttvb3 f" y3 q4 D2 l5 f
大文細佬 發表於 2015-11-10 01:31 AM
; d+ l* X$ Y" x! k7 J! X公仔箱論壇
6 B! e& {& q7 `% b( M+ b$ ?tvb now,tvbnow,bttvb大佬係唔係今年最後一年就讀完啊、火雞節放一星期?  p" L, _$ l" T6 ?
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。5 R3 z( x# b9 _; W" ^: V0 t- ^) c
呢幾年black friday都冇去做early  bird,但見到有 good deals 既嘢都會去買,TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。( W' d; B  [. h
有時又會online買唔使一早去排隊,thanksgiving我都放幾日,天氣凍會留响屋企煲劇4 ?5 S! |+ `! w% W* D
睇到新聞明年年尾會有《使徒行者2 》
5.39.217.77:8898+ v  q2 @/ B+ ?3 _: U5 M
公仔箱論壇+ ^8 p4 {9 k3 u/ g  T( b+ Z
讀完喇.. summer啱啱返香港順便去日本玩完... 之後又一路hea住揾工.. 仲係成日出街同啲fds hea..所以仲揾緊呀... haha... 唔急
) g+ w0 _9 H$ Y% E3 u/ ZTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
. a( l5 q- }5 M/ ~TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。e+ black friday仲邊樹洗 early bird架... 差唔多間間都thanksgiving 6:00p ...% @  P5 L! i' G0 D4 ^) Y0 `. e
大文細佬 發表於 2015-11-11 03:30 AM
' ^9 O# p$ y# ?; s0 R" }[使徒行者2] 5G係咪原班人馬,報到冇講。[梟雄]我都係睇咗4-5集。算OK啦,有時间就睇,冇就算
9 i- U. o# e9 ~- o5 {tvb now,tvbnow,bttvb公仔箱論壇3 ^& p9 a' h% R8 ]6 f! `5 i4 y
呢套即係[教父]香港版。幾十年前有套[上海滩]係经典,由發仔、呂良偉、趙雅芝主演...講二、三十年代上海黑幫。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。( p% m) d  Q# X0 e- ?
两套背景都發生係上海,唔係歷史劇