標題: 中國人文化....海味 [打印本頁]

作者: 貓屎    時間: 2009-10-13 12:56 AM     標題: 中國人文化....海味

公仔箱論壇# Y9 |" j! Y. W% y6 `8 Y# T
彭魚鰓煲無花果瘦肉.估唔到咁鮮味.老人家最中意煲粥比小朋友食.功能去瘡除毐..
# A  ]4 d! F  ~8 J" z# @" Y& n4 }% htvb now,tvbnow,bttvb
: M6 w6 P- H- k- Q; [2 i5.39.217.77:8898舦蛇干煲老雞除風去濕公仔箱論壇1 f& a, i! v" H) g# \1 q
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。  w3 y; x+ H+ q8 M2 X
中國人至愛靚靚馬友咸魚公仔箱論壇6 D( _& ?; y. ~& z, H- x+ S

0 \6 y( ?3 T: o名貴血燕.4 U6 m' R# I) k5 @9 U
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。. Y( _' F2 B& h! t# c- i
大大鱔膠治胃病一流
  ]3 c) @1 @* n( lTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。5.39.217.77:8898. i* }9 [0 H: J9 C
三角官燕.無線曾經介紹過.雖然比較細隻.但勝在肉身厚價錢較平
+ H# F- q! s7 X2 HTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。tvb now,tvbnow,bttvb5 Q3 C( A0 x: x; D8 o& K
南非3--4頭網包
. U  T* M# U, B9 S9 D% Ztvb now,tvbnow,bttvb公仔箱論壇$ ?( k# p/ P1 t  K0 V9 Q
萬元百花膠滋補養顏.公仔箱論壇5 W$ g# ]/ j( L
5.39.217.77:8898$ f5 |! N2 p( j- `, o$ n0 r
日本正潦蔘.防癌.養生佳品
% z; }9 ^" H: Z  i+ j公仔箱論壇TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。# `8 v0 L. p' H$ h
餃魚酒樓食店.咸魚雞粒炒飯..正TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。8 j* v. z1 {% W

作者: yhrrmihiyrsu    時間: 2009-10-14 06:13 PM

一向都唔好呢味野... 不過可以知道一下ge!!!
作者: lisasecretgirl    時間: 2009-10-16 12:03 PM

thank you for sharing
作者: jmiller    時間: 2009-12-5 12:29 AM

Chinese tradition.  Thank you.
作者: lw772    時間: 2009-12-10 02:40 PM

呵呵,欣赏了,真不错!
作者: 大單88    時間: 2009-12-10 08:54 PM

谢谢你的分享!
作者: tvbckbt    時間: 2009-12-12 05:56 PM

見識
作者: jimmykw    時間: 2009-12-12 07:12 PM

非常感謝樓主分享
作者: enterset    時間: 2009-12-23 09:58 AM

多谢分享
作者: pony83    時間: 2010-1-1 06:53 PM

thanks you for sharings
作者: chowold2    時間: 2010-1-2 02:19 AM

見得多,但很少幾會吃得到
作者: ahru123    時間: 2010-2-4 04:06 PM

谢谢分享...应该没机会吃到啦
作者: Sunshiny    時間: 2010-2-4 10:56 PM

啲翅咁大,似乎係鎮店之寶多啲,唔賣架下嘛?
作者: lie924    時間: 2010-2-4 11:10 PM

我家很少买海味的,因为家里人少。。1 u- @& G7 p# \( v  ?
最多也是买鲍鱼而已。。。tvb now,tvbnow,bttvb9 \. |) A! S6 w0 j* K4 m
而且还是罐头鲍鱼。。。
作者: shinman123    時間: 2010-2-7 11:45 PM

好似除左条咸鱼之外全部都贵价野啵。。。
作者: jjwah    時間: 2010-2-8 02:42 AM

以前細個呀媽帶去西環買海味一樣呢貨
作者: dereklam    時間: 2010-2-8 02:46 AM

以前細個呀媽帶去西環買海味一樣呢貨公仔箱論壇; _3 Z, E6 `, q( Y2 q$ \
jjwah 發表於 2010-2-8 02:42 AM
3 a3 w" N2 E* v* I/ v; ?% L$ B
  G3 j- [7 N3 UTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。4 a3 z7 x# u# r& w2 z
係呀,西環個處的海味我幫趁唔少!
作者: mlcheung88    時間: 2010-2-17 10:20 AM

我國是識飲識食的民族,深知食物養生之道,應引以為榮,謝謝分享
作者: franklukrose    時間: 2010-2-28 10:49 AM

呢D海味真係好貴!
作者: plcy7675    時間: 2010-2-28 11:02 PM

作者: banny288    時間: 2010-3-1 11:25 PM

謝謝你的分享!!!!!!!!

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://5.39.217.77:8898/) Powered by Discuz! 7.0.0