標題: 翡翠之國: 愛爾蘭 [打印本頁]

作者: doraemonchan    時間: 2009-8-29 03:44 PM     標題: 翡翠之國: 愛爾蘭

愛爾蘭,位於西歐,與英國隔蘇格蘭相望,1949年前是英國的領士,1949年後獨立,現為英聯邦國家,是歐盟最早的成員國之一,使用歐元。
! k/ G" S+ x6 g. |# p( C: h* n; F5.39.217.77:8898
( |& }, H# [) V6 E9 p  Q% Q" o5.39.217.77:8898愛爾蘭有翡翠之國的美稱,屬溫帶海洋性氣候,氣候溫和,低於0度和高於30度的極端氣溫很少見。境內湖泊眾多,森林密佈。tvb now,tvbnow,bttvb: v% k( `6 t& q8 E3 Y
5.39.217.77:88982 z/ Y: H( C8 U1 A! j( n1 P: f
[attach]744387[/attach]
5 G- Y0 t7 e" A" y- DTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2 l1 L% K9 B# ~
[attach]744388[/attach]
  A' A4 ]' b  l7 E
+ z8 L9 H$ r$ z6 {/ Z4 N( y& atvb now,tvbnow,bttvb[attach]744389[/attach]
1 m9 Q" i0 l# ~5 w7 X( n7 \tvb now,tvbnow,bttvb
) y2 N' g, f, t" f- z% j公仔箱論壇[attach]744390[/attach]
8 T) V& m2 e7 Y8 p: n8 ?$ X% i
* J4 J! b+ F- b[attach]744391[/attach]
2 `+ F6 @, S5 m/ v5 Z) \! [6 N* iTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。公仔箱論壇& `3 d" z0 E; q4 N4 r3 a
[attach]744392[/attach]
/ Y4 ]0 `% C8 t9 C7 }8 Htvb now,tvbnow,bttvb
/ k( }6 x6 C# [- y' E4 Q5.39.217.77:8898[attach]744393[/attach]
作者: k23bb    時間: 2009-8-29 06:34 PM

愛爾蘭環境優美...住番晚就正囉  多謝分享﹗
作者: vifia    時間: 2009-8-29 07:59 PM

nice country................怪不得有翡翠之國之稱.............
作者: dxb    時間: 2009-8-30 12:16 AM

愛爾蘭唔只湖同森林景靚,仲有d舊城堡都好靚o架
作者: magicxu    時間: 2009-8-30 01:24 AM

城堡真是漂亮非常,爱尔兰的景色很淳朴就如画中一样,有机会一定要去看看,多谢分享
作者: 邪x    時間: 2009-8-30 06:41 AM

嘩﹗d相好歐式呀﹖我之前有去英國不過冇去到愛爾蘭,真係好可惜﹗唔緊要啦,而家係度睇咪一樣啦﹗多謝樓主分享。謝謝﹗
作者: k23bb    時間: 2009-8-30 02:13 PM

城堡真是漂亮非常,爱尔兰的景色很淳朴就如画中一样,有机会一定要去看看,多谢分享
5 O5 B9 r% Q; X. X5 ]2 S8 h- mmagicxu 發表於 2009-8-30 01:24 AM
係啦.......我都想去旅遊一下.....一定好爽喔......

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://5.39.217.77:8898/) Powered by Discuz! 7.0.0