標題: 我會做好呢份工.... [打印本頁]

作者: smalldragon32    時間: 2009-8-15 07:53 AM     標題: 我會做好呢份工....

我會做好呢份工.... (睇完會覺得香港人,真係無得頂)

曾特首角逐連任
> > 搵左「我會做好呢份工!」做競選口號
> > 如果換轉其他行業或者其他人

> > 應該會咁講:
> >
> > 地盤佬:「我會鑽好呢個窿!」
> > 氣功師:「我會發好呢次功!」
> > 八達通公司:「我會整好八達通!」
> > 天文台:「我會測好呢個風!」
> > 整容醫生:「我會隆好呢個胸!」
> > 鐘錶師:「我會整好呢個鐘!」
> > 廚師:「我會爆好呢碟蔥!」
> > 麻將腳:「我會碰好呢隻東!」
> > xx公司的專業員工:「我會五點九就鬆… …」
> >
> > 果然係一個好口號!

> > 海關︰「我會睇實呢個zone」
> > 妓女︰「我會走多轉私鐘」
> > 富豪雪糕︰「我會"針"滿呢個cone」
> > 陳曉東︰「我會跟翻載思聰」
> > 火化︰「我會燒好呢副bone」
> > 士兵︰「我會好好地進攻」
> > 我︰「我會不停發up 風」
> > 食客︰「我會食埋呢碗檬」
> > 靚女︰「我會請佢食檸檬」
> > 肚入面既bb︰「我會離開呢個womb」
> > 學外語人士︰「我要學好靈格風」
> > 寶貝智多星kelvin︰「我會再次home alone」
> > 長毛︰「我會競選新界東」
> > 賊仔︰「我會搜掠個一空」
> > 學生:「我會還晒d grant loan」
> > 足球員:「我會打好d前鋒」
> > 打工仔辭職時:「我會辭左呢份工」
> >
> >
> > 地盤工:我會鑿好呢個窿!.....鑿穿煤氣係贈送
> > 肥師奶:我會煮好呢餐送!.....不過樣樣都係凍
> > 麻雀腳:我會打好呢隻東!.....跟手就叫埋卡窿
> > 便秘漢:我會出好呢個恭!.....雖然唔係好輕鬆
> > 經紀陳:我會賺好呢個佣!.....然後消失人世中
> > 祈福黨:我會博好呢個懵!.....騙哂你D老懵懂
> > 蠱惑仔:我會紋好呢條龍!.....邊個話我係條蟲
> > 一樓一:我會做好呢隻鳳!.....免收加一為民眾
> > 私鐘妹:我會出好呢個鐘!.....免得日日食西風
> > 女明星:我會隆好呢個胸!.....唔係點可以得寵
> >
> >
> > 李小姐: 我會搶走你老公
> > 好男友 : 我會趙完你就鬆 !!
> > 窮鬼 : 我會去搵二叔公
> > 青山病人: 「我會發好呢個瘋!」
> > 風水師博:我會搵好邊度凶!
> > 一代舞男:我會插好呢個窿!
> > 鋼琴調音師:「我會tune好呢個tone!」
> > PC engineer:「我會ghost好呢個chrone!」
> > 街邊賭徒:我會估好呢個公
作者: wa709394    時間: 2009-8-15 10:18 AM

香港人真系西厲!
作者: ckw4737    時間: 2009-8-15 11:34 AM

CREATIVE N FUNNY SLOGAN
作者: 陈SIR    時間: 2009-8-15 05:31 PM

哈哈哈哈,
作者: coolmine    時間: 2009-8-16 01:58 AM

thx u....
作者: gwei5163    時間: 2009-8-16 03:50 AM

作者: Icy05    時間: 2009-8-17 12:02 PM

1# smalldragon32

creative....um......seems not funny....keep going...
作者: 99LIEW    時間: 2009-8-17 06:21 PM

THANKS FOR YOUR SHARING
作者: jiawen222    時間: 2009-8-17 08:40 PM

果然系
好野

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://5.39.217.77:8898/) Powered by Discuz! 7.0.0