標題: 中國有些產品上的說明標籤 [打印本頁]

作者: sytai    時間: 2009-6-26 01:39 PM     標題: 中國有些產品上的說明標籤

中國有些產品上的說明標籤很有智慧,信不信由你以下是一些產品標籤上的說明1.吹風機: 睡眠時請勿使用。 (你用到我都唔反對既!)2.Dial香皂: 使用說明:如一般香皂使用。 (咁到底係點用法呢?)3. Swanson冷凍食品: 方法:建議先解凍。 (建議渣!)4. 某飯店提供的浴帽外盒寫著: 適用於一顆頭。5. Tesco's Tiramisu蛋糕:請勿倒置。(但印在盒子底部)6. Marks & Spencer麵包布丁:注意 本產品加熱後會變熱。 (原來係咁 !)7. Boots兒童咳嗽藥: 2-4歲兒童專用:服用後請勿開車或操作機械。 (好,我會睇住佢!)8. Nytol安眠藥: 服用後的徵狀:可能會引起嗜睡。 (如果唔嗜睡既話食黎做乜?)9. 某中國製聖誕節燈泡: 限室內或室外使用。 (呢個世界有男人同女人)10. Sainsbury's罐裝花生: 警告--內含花生。 (好驚呀,我掩護你走先!)11. 美國蛋糕包裝上: 使用方法:打開包裝,吃蛋糕。 (咁有步驟,唔講我都唔識用)........ 都真係幾搞笑
作者: emory    時間: 2009-6-26 02:13 PM

REli funny...thanks for sharing
作者: ckw4737    時間: 2009-6-26 02:46 PM

funny, thx
作者: wjd5978    時間: 2009-6-26 09:33 PM

都是些废话
作者: foxfox1985    時間: 2009-7-3 03:07 PM

额  转到我的空间里了  谢谢
作者: xXxAldoxXx    時間: 2009-7-4 04:55 AM

thx for sharing...
作者: fatbigdave    時間: 2009-7-4 06:32 AM

非常不錯,謝謝分享
作者: ss88733    時間: 2009-7-4 10:49 AM

thanks
作者: kennthhaha    時間: 2009-7-4 10:50 AM

呵呵,很好很强大啊~

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://5.39.217.77:8898/) Powered by Discuz! 7.0.0