標題: [分享] 奧運百米飛人到訪卡靈頓...有相 [打印本頁]

作者: k23bb    時間: 2009-5-15 11:54 PM     標題: 奧運百米飛人到訪卡靈頓...有相

保特...

李奧費迪南有傷,可能與保特一起在看台上睇曼聯捧盃!!!

會唔會教C朗點樣跑快D?
作者: onlineboi    時間: 2009-5-16 01:07 AM

其實...c朗慢佢幾多?

有無人知?
作者: onlineboi    時間: 2009-5-16 01:07 AM

其實...c朗慢佢幾多?

有無人知?
作者: tshek    時間: 2009-5-16 01:54 AM

track speed and football speed is 2 different thing...

track is all about how fast you run, football is about how to get separation..

if pure speed, Bolt 100m is 9.69.. C7... maybe 10.8???
作者: tok    時間: 2009-5-16 07:08 AM

點解係c朗慢佢幾多?
唔係c朗快佢幾多呢?
作者: onlineboi    時間: 2009-5-16 12:29 PM

Bolt帶住波可能慢過c朗行路! ha
作者: tshek    時間: 2009-5-16 12:30 PM

Bolt帶住波可能慢過c朗行路! ha
onlineboi 發表於 2009-5-16 12:29 PM
又唔會,Bolt帶住波應該同加利佬差不多
作者: tshek    時間: 2009-5-16 12:40 PM

點解係c朗慢佢幾多?
唔係c朗快佢幾多呢?
tok 發表於 2009-5-16 07:08 AM
問題係足球速度同田徑速度係完全兩回事

田徑速度有起跑器,全程直路狂哨

足球速度多數係rolling start,即係行行吓突然間加速跑,多數都唔係真路,仲要一路跑一路改變路線追住個波

track speed 同 field speed 係冇得比
作者: maidli    時間: 2009-5-16 12:44 PM

好像是相差不少
但飞人说他会教导C7怎样运用技巧
作者: tshek    時間: 2009-5-16 12:47 PM

搵到喇!!

C7 自己話佢跑100米要 10.3

即係平香港記錄?
作者: k23bb    時間: 2009-5-16 01:07 PM

“如果他們允許的話,我希望奔向球場射門得分,”博爾特向442雜誌表示,“這是我的夢想,誰知道呢,或許未來我能成為一名曼聯球員。”
 此外,博爾特還參加了周五曼聯的訓練課,他表示自己向紅魔邊鋒C羅提了建議,希望他能改變跑步姿勢以避免經常摔倒。牙買加人繼續說道︰“當他跑動達到最高速度時很容易摔倒,我向他解釋了其中一些細節。”

“我告訴他如果讓腳在重心中間位置,或者稍稍靠前,那麼問題便迎刃而解。他會變得更出色,速度會更快。”

“他現下速度已經夠快,讓防守球員疲於奔命,他還需要變得更具侵略性,這樣才能徹底擺脫對手們的糾纏。”
作者: onlineboi    時間: 2009-5-16 01:19 PM

真係想望下c朗比高人指點後會唔會有明顯分別!
作者: tok    時間: 2009-5-16 07:11 PM

今晚必睇!

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://5.39.217.77:8898/) Powered by Discuz! 7.0.0