標題: 緊急問題 [打印本頁]

作者: 殘風敗柳    時間: 2008-12-8 09:55 AM     標題: 緊急問題

當我換左新機之後...我個bt就經常性黃燈...* h: e) ~: Z7 \/ k
( A5 P* [- Z! h* \8 L# ]# b- F: s
我跟左個教學去做都係冇用...都係黃燈...會唔會因為版本既問題??5.39.217.77:8898' E$ X5 }. }9 j: |- e9 z  V6 t
) q. q. {; o) |- a% W7 `# P
我換機前係1.04...綠燈..而且仲下載得超快...但係換機後..用緊1.07...次次開親都係黃燈..公仔箱論壇* K2 ^3 a, X! N1 M2 b) W- }

! G4 c( }/ H* P: B" ?6 k; R5.39.217.77:8898已經有1,2個星期喇...而家有好多檔案塞住左係度下載唔到...
5 K+ p/ w) V' [% G, F" ftvb now,tvbnow,bttvb
8 T8 n8 `* Z3 u' p; j; w到底請問一下係咩事...係因為window vista既問題...定係真係版本既問題
作者: 殘風敗柳    時間: 2008-12-12 04:31 PM

竟然冇人知道??( R+ \- R8 W0 L  `- J; h( U5 o
5.39.217.77:8898. B  ~( P5 X2 g! K' D" ~) o/ r' ^  f
我黃燈左好幾日了...
作者: 秋鳥    時間: 2008-12-12 04:40 PM

有沒有圖片看看??
* c) v& [1 q, M5 ]+ G, H可能是你save檔案的時間出了問題,就是說字體顯示有問題
5 l4 |" L, [2 m  W& n公仔箱論壇最好有圖看看,這樣才能看到真正的原因
作者: ivy040875    時間: 2008-12-12 08:36 PM

您有冇用由路器或者轉一轉監控連接埠(選項裡)、轉一轉可能會轉綠燈、我由0.93轉用1.03之後就成日黃燈、我都係轉一轉監控連接埠個尾數就ok(即如是8888就轉成8889或8887等
$ W8 u- p  X2 [: m5 i# |TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。不過我估是版本問題、但我沒試過轉返用.93所以不肯定、你試下啦!tvb now,tvbnow,bttvb8 _: U8 L! \# ?5 {( `3 T" B
o,還有防毒軟件都可能有關啦!tvb now,tvbnow,bttvb7 i4 M" e2 H& d; s0 q; o

: G- @; X- A$ N+ M/ k[ 本帖最後由 ivy040875 於 2008-12-12 08:39 PM 編輯 ]
作者: 殘風敗柳    時間: 2008-12-13 06:43 AM

原帖由 ivy040875 於 2008-12-12 08:36 PM 發表 [url=redirect.php?goto=findpost&pid=14070668&ptid=539856][/url]TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- r% M% T5 m/ K& o
您有冇用由路器或者轉一轉監控連接埠(選項裡)、轉一轉可能會轉綠燈、我由0.93轉用1.03之後就成日黃燈、我都係轉一轉監控連接埠個尾數就ok(即如是8888就轉成8889或8887等. C) Q( l) C' ?1 [" K6 h( h
不過我估是版本問題、但我沒試過轉返用.93所 ...
公仔箱論壇! X1 e& Q  j; f1 q; m
防毒軟件我已經整好哂...防火牆都閂埋...都係冇用
* K' T# I! t. a3 N1 V: w/ {/ n9 t) _我跟你咁做就個尾數都冇用= =4 o' ^6 s) y1 g  i
9 ~* A, y- u& K# i, i' }
初初我都好似你咁諗係版本問題...所以我由1.07轉返1.04...8 ~, @- {8 L- a2 T! j# J$ _4 g

; w2 W7 F& j: f點知用1.04都係黃燈...但係我換機之前..次次用都係綠燈...未試過有黃燈呢個問題
  O& e% y  o& D9 }5.39.217.77:8898- p2 A$ L! h$ P5 L
我而家係舊機度開返個bt 1.04版本..都係綠燈..但係新機就唔得...
) h& |: ^6 N6 {+ m
  k9 Z- E  Q( p7 K公仔箱論壇舊機係xp...新機係vista
3 |  f. y1 V6 @4 N) CTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。5.39.217.77:88989 K" J3 E# I0 U0 k! f
原帖由 秋鳥 於 2008-12-12 04:40 PM 發表 [url=redirect.php?goto=findpost&pid=14066110&ptid=539856][/url]公仔箱論壇2 `. }5 z' Q! A) N
有沒有圖片看看??
" [( ]3 g4 j- o4 n/ u可能是你save檔案的時間出了問題,就是說字體顯示有問題
3 F* q% P' d4 {6 m, I+ p最好有圖看看,這樣才能看到真正的原因
2 e. J1 z5 t$ Y0 o) E& GTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。成日都係黃燈囉...定係你想要咩樣既圖??
作者: ivy040875    時間: 2008-12-13 05:59 PM

雖然我不知道除了我上述的問題外還有什麼問題、但我見你的ip是69.2......係唔係您用代理伺服呀?還是路由器未開端口呢?
作者: 殘風敗柳    時間: 2008-12-15 03:42 PM

原帖由 ivy040875 於 2008-12-13 05:59 PM 發表 公仔箱論壇) @5 u) y! z6 @; i( n4 A7 Q! |& j6 N, P
雖然我不知道除了我上述的問題外還有什麼問題、但我見你的ip是69.2......係唔係您用代理伺服呀?還是路由器未開端口呢?
) Y3 T1 q: u! k9 d* n公仔箱論壇因為我而家係外國...所以IP就係68.2XX 字頭...
: ]: U" O# a' r" B3 S7 a, {9 dTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。8 D4 m$ m( o" z1 l) ?6 T! N
但都唔關事...我部舊機...xp個部...我岩岩開左都係綠燈..tvb now,tvbnow,bttvb- q" d$ B5 q2 s! ?

6 G' C& t0 Z$ z& N& O+ x% I但係我呢部vista機...開就係黃燈...同一個版本同樣setting...

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://5.39.217.77:8898/) Powered by Discuz! 7.0.0