標題: 笑爆死我啦 急口令(18+) [打印本頁]

作者: rockka    時間: 2008-11-15 04:58 PM     標題: 笑爆死我啦 急口令(18+)

1. XXX﹝人名﹞,坐飛機,跌落黎,慘玻璃,返到屋企唔憤氣,打爛電視機,打爛收音機, 「呯lin bom林」放臭屁,臭過無比石油氣。

2.肥佬肥滕滕,買舊豬肉去拜神,行到半路屎忽痕。

【數字串連。類】
1 一落樓梯,二樓仆底, 三個筋斗,四腳朝天,五塊膠布,六個傷口,七時入院,八時釘蓋,九時出殯,十分墟陷。

【餘音未了。類】

1. 琴日我見到你阿媽跳樓﹝扭﹞.腰舞!
2. 琴日我偷睇你阿媽沖涼...茶。
3. 你老豆過左身﹝新﹞...加坡。
4. 見到你阿媽係廟街做雞...蛋仔。
5. 你好令臭﹝湊﹞...大你。
6. 你好鐘意搞基﹝機﹞...關槍。

【顛倒。類】
1. 長洲賓客 人數多﹝倒轉讀:多數人客賓洲長﹞
2. 人做個好市民﹝倒轉讀:聞屎好過做人﹞
3. 惠康聖誕大特賣﹝倒轉讀:賣特大彈性胸圍﹞
4. 上水居民居水上,長洲賓客賓洲長。
5. 大圍三姑三圍大。
6. 昆明擺檔擺明昆。
7. 大院高曾高院大。
【諧音。類】
1. 55699﹝快快食奶奶﹞
2. 465354709394﹝死佬唔三唔四出呢攪三攪四﹞
3. 2038240﹝伊利沙伯醫死你﹞
4. 1996﹝搵奶奶食﹞

【改編歌詞。類】
《生日歌》
恭祝你生日撼穿個頭,
慶賀你死埋老豆;
年年都要乞食,
歲歲都要楂兜,
恭喜你,恭喜你。

《叮噹》
人人期望嘔白泡,嘔得快就死得早;人人懸耀開心歡笑,撩到吊鐘反轉更好,爬進奇妙口袋裏;你想嘔泡必得到,奇妙嘔法不可思義,心中一想就嘔泡。想叮噹伴你嘔泡, 難過去尋寶。你睇!嘔出黎啦!清倉啦!誰都喜歡你,嘔清晒D泡 !

【難以分。類】

1. 死八婆,賣菠蘿,一蚊十二個,賣剩兩個取老婆。
2.大笨象,渣支槍,去打扙,打唔贏,番呢罰佢食碗辣椒醬。
3. 普通版:「入實驗室禁緊急制」
加強版:「入食物實驗室禁實十個緊急制」
4.大笨象會跳樓,馬騮仔會上牀;猴子會打關斗,山邊有個姑
作者: IwinL    時間: 2008-11-15 05:16 PM

哈哈....好耐无听呢D急口令了~
作者: z123000    時間: 2008-11-15 05:20 PM

哈哈,超搞笑
作者: myjt90    時間: 2008-11-15 08:00 PM

omg..so cool~~
作者: hcinmud    時間: 2008-11-15 08:08 PM

好笑??听不出来啊!
作者: yiyianki    時間: 2008-11-17 03:19 PM

又幾盞鬼喎,,,,,,,
作者: ahman1995    時間: 2008-11-17 03:50 PM

465354709394~~哈~哈~
作者: KIT@HKG    時間: 2008-11-17 04:56 PM

Thank you

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://5.39.217.77:8898/) Powered by Discuz! 7.0.0