標題: 香港與國內女子不同之處 [打印本頁]

作者: samhp    時間: 2008-10-14 08:40 PM     標題: 香港與國內女子不同之處

香港與國內女子不同之處   

01.前者識搵錢:後者等人俾錢

02.前者只想搵一個老公養:後者要搵幾個老公養。

03.前者肯同老公供樓:後者無諗過要供樓。

04.前者無錢,點都靠對手搵錢:後者無錢,香港政府俾錢。

05.前者性伴侶少,花式唔係好曉: 後者性伴唔少,花式新招樣樣絕招。

06.前者乾淨淨:後者驚有性病。

07.前者五百呎樓同你慳到似隻狗:後者五百呎樓嫌細唔肯入門口

08.前者大肚返工迫車迫到四圍嘔:後者坐嚮屋企馬桶侍候。

09.前者家庭開支兩人支撐:後者家用唔洗旨意減。

10.前者返工前湊返學,放工接放學,之後仲要去買送: 後者送完返學 un un 腳,嘆茶或者打麻雀,之後先去買棵蔥。

11.前者辛苦想同老公呻,老公一早去左訓:後者揀定睡衣同pose,老公仲答幾多分。

12.前者 "老公幫手洗碗得唔得?",老公話你唔賢良淑德:後者洗碗洗咩咁鬼急?聽日洗都仲得。
作者: admin    時間: 2008-10-14 08:51 PM

05.前者性伴侶少,花式唔係好曉: 後者性伴唔少,花式新招樣樣絕招。
又未必~~~~ 哈哈哈哈,我指前者~~~哈哈
不過真係幾搞野,支持
作者: TNH86    時間: 2008-10-14 09:04 PM

只是一部分吧。。。。
作者: yumon    時間: 2008-10-14 11:35 PM

thanks
作者: ericow    時間: 2008-10-14 11:42 PM

ha ha! thanks
作者: bnk928    時間: 2008-10-15 12:47 AM

看来香港的女子都几惨一下哦。。。
作者: dereklam    時間: 2008-11-20 06:57 AM

係國內的女子俾我地縱慣
作者: 美知子    時間: 2008-11-20 12:52 PM

噗.謝謝樓主大大的分享.好押韻好搞笑
作者: piggy214    時間: 2008-12-1 10:10 PM

你地唔使一柜打死嗮成村人掛
!有點過分!!!!!>.<
作者: hahahaha99    時間: 2008-12-1 11:15 PM

hahahaha. it seems that some of them lazy.....
作者: darren_lohch    時間: 2008-12-2 04:05 PM

haha not bad
作者: etrko    時間: 2008-12-5 08:59 PM

嘩...依個唔係笑話,係歧視..
你都唔知香港D"港女" D臭名連韓國同日本D男人都驚...哈哈
要數數一晚都數唔晒~要歧視人地之前都唔改好自己先,勁ar

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://5.39.217.77:8898/) Powered by Discuz! 7.0.0