標題: [美食介紹] 食生果算係健康嘅瘦身方式嗎 [打印本頁]

作者: lessthan    時間: 2018-6-3 12:21 AM     標題: 食生果算係健康嘅瘦身方式嗎

睇到之前有人提到瘦身食生果
0 }! E$ e7 h! s/ ^$ E/ XTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。我都曾經喺網上睇過
+ |; x( J$ ]7 |( H7 k/ B7 S% c# m講淨係食蘋果持續食一段時間可以瘦
/ {. f6 b" Y, z0 @- rTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。睇到我好心動都想試下TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* N7 J: Y& E; R% N* S& S
但係又睇到一啲比較負面嘅講法9 _$ T8 _" W5 {0 b: n" G" T# ~
又講食生果瘦嘅話反彈會好快TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) }& u* h/ @" t
令到我有啲猶豫要唔好咁樣食生果7 b" e  S& i: z& ^8 I% r
因為夏天就快到啦 天氣越嚟越熱
, y8 e1 d" V( U) B# L9 V$ ?著衫都冇辦法遮住肥肉啦5 O& }- `8 ~# F
我想要快點瘦 依家諗緊辦法5.39.217.77:88987 k* y3 }  y/ ?% M1 @8 h4 D
但我唔想為咗瘦身失去健康TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ X- K- s, s5 x% N) k/ Z; X
所以希望做嘅係健康嘅瘦身方式公仔箱論壇/ k% f" A% E/ F" E' U. U
唔知食生果算唔算係健康嘅瘦身方式呢?
作者: marsboat    時間: 2018-6-5 08:22 PM

想要瘦下有好多辦法嘅) ~% q$ T; m3 y7 ~! v+ B( |
好似係節食同做運動TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。0 l* d( O$ u9 `+ Q2 g  h
仲有人會選擇去做抽脂
9 B8 F6 [9 t% I# Y5.39.217.77:8898抑或系有啲人會食藥減肥等等
0 G. B% E4 w; D5.39.217.77:8898如果以上面嘅方式嚟睇
& W; q! f$ z5 w! O  ctvb now,tvbnow,bttvb最唔健康嘅就系食藥同抽脂tvb now,tvbnow,bttvb" _3 M4 i% |: Y7 c- O
依啲都好傷身
# f+ h+ P4 t& u2 J  [$ g( Btvb now,tvbnow,bttvb其他嘅應該就算係比較健康嘅方式啦~
作者: standpoint    時間: 2018-6-5 09:30 PM

唔好為咗瘦身失去健康咁重要嘅嘢
+ T: Q0 x  x1 u" Z, y/ |# G/ D想要瘦最需要做嘅應該係運動先岩5.39.217.77:8898+ V0 D5 Z; R" d1 S
就算每天只花20~30分鍾做運動都唔緊要公仔箱論壇& T# |: L# ^6 @" Y
至少持續嘅做 一定會有效果
: I- \) b& A' m8 ?6 S  x; i5.39.217.77:8898食藥同抽脂千祈唔好考慮TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* N, ^/ [6 N( |+ O% J& |/ [
因為真嘅唔健康 又會搞壞身體tvb now,tvbnow,bttvb* I. L) z' i5 s+ U
食生果梗系可以瘦啦4 O- r  k5 h& H
食蘋果抑或系火龍果都唔錯
" [, O& N  S9 x5 o. K) t5.39.217.77:8898我減肥時期都係成日食生果
1 m. X5 \/ h, l! |% R- Dtvb now,tvbnow,bttvb最常食嘅就係番茄、火龍果、蘋果
+ s, ~$ T- u7 J' d: S; ~TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。依啲都係低糖低卡路里嘅生果
/ r" |* o# z, E$ i; ^/ W公仔箱論壇都含有豐富嘅膳食纖維可以幫助腸胃蠕動同消化TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! A% W  J. c  r
為咗要瘦身通常食嘅嘢都要減少
6 O! }& C0 o) L6 x0 j+ p* ]* w又要避開比較油膩嘅食物
+ n3 {$ R, w- S3 x' g) v! G8 _* z6 C但咁樣就有可能會便祕 所以食生果要食有膳食纖維嘅幫助消化5.39.217.77:8898& W0 |9 v! e- H* L# `: {
我經常去Wellcome買生果 如果想買嚟瘦身食嘅TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。3 Y9 L* L9 r5 F7 m3 e' [! K
記得買King Ping嘅白肉火龍果 白肉嘅比較適合瘦身食
! H0 n0 i# W& r- j公仔箱論壇呢家嘅品質穩定又比較好食 價錢也合理5.39.217.77:88989 E8 B# G, W8 [" y9 A' C
蘋果跟番茄就要揀新鮮嘅買就可以啦!
作者: Abram0127    時間: 2018-6-5 11:14 PM

食生果可以瘦身係冇錯4 L8 _# ^% g, q5 j: g* M+ ^2 ^
但係方法都要正確TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。1 i, d- {) u% J: N& n; Y  n
之前有聽過連續一個禮拜乜都唔食淨係食生果
) p, v7 a2 P; f5.39.217.77:8898咁樣長時間維持唔太好
$ W3 D# H3 O. i2 GTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。最要營養均衡啲同時又要搭配運動先得
作者: marsboat    時間: 2018-6-6 11:29 AM

應該唔好淨係食一種生果
) W8 A6 V, ~  I; R, K* }1 t可以交替著輪流食5.39.217.77:8898( m/ e7 F5 b& _/ x: O8 q/ x% q6 H
香蕉都唔錯
5 e* v& v. C) M) `1 @/ p公仔箱論壇上便講嘅啲生果也好好嘅5.39.217.77:88980 H2 l" |/ y1 x9 D" m
多食蔬菜生果都健康都可以令自己嘅身材變好^^
作者: lessthan    時間: 2018-6-6 12:31 PM

咁如果我搭配食啲蛋白質同瘦肉呢?! W. ?( ?) H. i: Z; ]7 j& M
上便講嘅啲我記住咗啦
6 M- Z7 N$ q) ?7 QTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。蘋果同番茄仲有香蕉同火龍果公仔箱論壇( g" h- R8 {. f# e( |0 n0 h
火龍果要揀白肉嘅才適合減肥用5.39.217.77:8898; L4 a7 o! f$ e6 m
呢啲我都有記低
" q0 o7 w8 j. q  E希望可以瘦身成功啦!

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://5.39.217.77:8898/) Powered by Discuz! 7.0.0