標題: 我想問下點解doenload完成後既檔案會搵唔到既? [打印本頁]

作者: carrie1202    時間: 2006-7-16 08:33 AM     標題: 我想問下點解doenload完成後既檔案會搵唔到既?

我刪除任務(除有檔案外),,之後開番bt既downloads file...完全搵唔到我down下既檔案...找遍了所有file都搵唔到../ ]( U7 ^. F- A) S
但個檔案依然存在係磁碟中..因為我down既係一套動畫..我曾經在下載完成後開過黎睇..當時無留意佢save係咩位置..公仔箱論壇4 X. N! `0 J0 x) T$ ^. Q3 F5 U0 `
第二日再開BT刪除番個任務..但我想睇番套動畫就搵唔到喇..我開realplayer..再禁番舊檔案....幾集都開到..咁即係無公仔箱論壇2 }! d; H9 I" K1 o# o
del到,,但我點搵都搵唔到...唉...阻住左儲存空間...已經第二次喇..
# Q+ |  ]7 e! A
* r& h/ r% P) Z& U  K: R5.39.217.77:8898大家知唔知係咩原因呀?help''''T^T
作者: chmida    時間: 2006-7-16 07:46 PM

用RealPlayer來找~( D0 j: t8 O2 p5 K
使用RealPlayer打開舊檔案,然後按Ctrl+i,在訊息內的文件名可以看到路徑~
作者: carrie1202    時間: 2006-7-17 01:52 AM

真的?..trytry先
作者: carrie1202    時間: 2006-7-17 01:56 AM

算喇..我放棄喇..唔該你
作者: cca    時間: 2006-7-17 02:05 AM

I suggest you to transfer your downloaded files to the other location first before you delete it.
作者: mccsf    時間: 2006-7-17 02:15 AM

你之前有冇開左一些隱藏file?如果有..可能飛左去果度
作者: carrie1202    時間: 2006-7-18 12:42 AM

caa:::我會架啦..以後,,唔該你
# n' s1 Y8 \& l) v8 R! Y* N+ Q5.39.217.77:8898
7 _' {0 o- j+ Hmccsf::隱藏file點開架??
作者: dnsstuff    時間: 2006-7-22 05:50 AM

click this
作者: dnsstuff    時間: 2006-7-22 05:52 AM

原帖由 carrie1202 於 2006-7-18 12:42 AM 發表; Y. e1 e/ b1 G+ u0 B$ T' U5 G
caa:::我會架啦..以後,,唔該你
; o) P/ R; Y5 ^5 d5 i' fTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
$ S$ C9 f2 m; P* k2 i公仔箱論壇mccsf::隱藏file點開架??

作者: 121892    時間: 2006-11-17 12:08 PM

oo
作者: Cecilia    時間: 2006-11-17 12:53 PM

用windows built-in 既search 功能啦TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。  Y2 y1 D' i" I5 ^( t0 ]0 v
搜索埋隱藏檔,. E# u/ j' ^7 J( Q# y3 t2 M, W2 N
因為你果套係動畫,我睇至少都有50MB卦TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。: ^, r. G: X& z, E, [3 R$ W% O; ]
SET 埋搜索條件係大於50MB既FILE,
2 i# t& _8 Y; l& a" N5 q" W  ^公仔箱論壇如果知道勳畫檔既類型,仲可以SET 埋
* R8 M3 q( E( Y(EX. 如果係RMVB檔既,可以搜尋 *.RMVB既)
! o5 `2 i# @/ V5.39.217.77:8898應該 好快就可以SEARCH到個FILE出黎,仲可以知道佢SAVE左係邊
作者: 121892    時間: 2006-11-18 01:19 PM

oo
作者: cjcheng1    時間: 2006-11-18 04:34 PM

yaya! up lv lv lv

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://5.39.217.77:8898/) Powered by Discuz! 7.0.0