標題: 笑死你電話查詢 [打印本頁]

作者: christy79    時間: 2007-9-4 02:49 PM     標題: 笑死你電話查詢

> > >>> Case 1. 私自翻譯形
> > >>>
> > >>> 本人:你好,電話查詢,請問有咩幫到你?
> > >>>
> > >>> 小姐:唔該我想查「咆哮」?!
> > >>>
> > >>> 本人:(咆哮????)
> > >>> 請問係咪口字一個包;口字一個孝呀?
> > >>>
> > >>> 小姐:係呀!
> > >>>
> > >>> 本人:(????) 唔好意思,無呢個登記喎!
> > >>>
> > >>> 小姐:??!唔係丫嘛!佢係連鎖時裝店[0黎][0架],或者你用英文試試?!
> > >>>
> > >>> 本人:係,請講!
> > >>>
> > >>> 小姐:B…A…U…H…A…U…S
> > >>>
> > >>> 本人:(嘩...小姐,你無[0野]呀化?咁譯都得呀?)
> > >>> 哦…Bauhaus呀,請記低…
> > >>> Case 2. 私自諧音形
> > >>>
> > >>> 亞嬋:唔該幫我“話沙池”?!
> > >>>
> > >>> 本人:係,請等等...!(嘩…亞嬋咁型著versace?)
> > >>>
> > >>> 小姐:請記低2xxx xxxx!
> > >>>
> > >>> 亞嬋:咦!個效碼好似唔係拱[0架]喎,響田門[0架],應該2
> > >>> 4字頭?
> > >>>
> > >>> 本人:(屯門有versace咩?本人開始意識到D[0野]?……)小姐,請問係咩公司[0
> > >> 黎][0架]?
> > >>>
> > >>> 亞嬋:振府睇醫生[0架]!
> > >>>
> > >>> 本人:(頂…) 小姐,衛生署下話?
> > >>>
> > >>> 亞嬋:係呀!
> > >>>
> > >>> 本人:(比你玩死!) 係,請記低號碼……
> > >>> Case 3. 超詳細描述形
> > >>>
> > >>>
> > >>> 亞嬋:唔該我想查田門[0個]個法演隔離個政府合似裡面個入境似裡度個婚姻志冊似
> > >>>
> > >> 樓下[0個]個保安部
> > >>>
> > >>> 本人:(妖....咪即係屯門政府合署保安部囉,講咁多把鬼咩?!)
> > >>> 唔好意思,政府合署無保安部電話登記[0架]!
> > >>>
> > >>> 亞嬋:哦!拱…唔該晒!
> > >>> Case 4. 不知什麼形
> > >>>
> > >>>
> > >>> 亞伯:喂!我要個“朼肉粉蓮葛”同“蒸瘦雞根”
> > >>>
> > >>> 本人:(亞腥,呢度無外賣叫架喎!)
> > >>> 先生,唔好意思,請問係咪公司名[0黎][0架]?
> > >>>
> > >>> 亞伯:唔係呀…獨私[0架]!!!
> > >>>
> > >>> 本人:(死火…完全無idea)
> > >>> 先生,唔好意思,咁可唔可以重複一次?
> > >>>
> > >>> 亞伯:(開始想發老脾)都話“朼肉粉蓮葛”同“蒸瘦雞根”咯!
> > >>>
> > >>> 本人:(你老闆,我都未發老脾呀!)
> > >>> 請問係咩機構[0黎][0架]?
> > >>>
> > >>> 亞伯:都話獨私咯!獨私[0個]D雞根呀!乜你咁蠢[0架]?
> > >>>
> > >>> 本人:(我蠢都起碼講[0野]講得清楚先啦,亞腥!)
> > >>> 麻煩你等等!本人hold住條線諗[0左]10秒,終於有D眉目. .
> > >>>
> > >>> 本人:先生,你係咪想查“進修基金”呀?
> > >>>
> > >>> 亞伯:係呀,死蠢!
> > >>>
> > >>> 本人:(本人火都[0黎]埋,“死蠢”佢又講得好清楚喎!)
> > >>> 先生,咁“朼肉粉蓮葛”又係咩呢?
> > >>>
> > >>> 亞伯:粉蓮[0個]D朼肉粉蓮葛呀,你唔知呀?!
> > >>>
> > >>> 本人:(根據本人[0既]經驗,呢味同[0個]味“蒸瘦雞根”一定有關係)
> > >>> 先生,請問係咪“職業訓練局”呀?
> > >>>
> > >>> 亞伯:咪係囉,[0徒]晒我D時間!
> > >>>
> > >>> 本人:(你咪仲[0徒]納稅人D錢,學人進修喎
作者: bill_mc520    時間: 2007-9-4 02:59 PM

thank you:onion03:
作者: l77o5twa17t3d    時間: 2007-9-4 03:17 PM

thx 4 sharing
作者: ztpandwzf    時間: 2007-9-4 07:42 PM

谢谢分享
作者: ravedoggie    時間: 2007-9-4 07:56 PM

lolz... nice~!!!!!  realy funny~ :onion14:
作者: ob02    時間: 2007-9-4 08:35 PM

:014: :014: :014:
作者: scslam14    時間: 2007-9-4 09:32 PM

This is very nice !!! Excellently funny !!! Good share !!! Thank you !!!
作者: zactlion1899    時間: 2007-9-5 12:21 PM

thank you 分享

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://5.39.217.77:8898/) Powered by Discuz! 7.0.0