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, f4 P: ?6 w" X* \材 料
& f8 g" e; k I7 s* Y8 s+ C. Otvb now,tvbnow,bttvb熟 蟹 肉 3 両 、 節 瓜 絲 3 両 、 瑤 柱 1 両 、 上 湯 800 毫 升 、 蛋 白 1 隻 、 生 粉 水 1 湯 匙tvb now,tvbnow,bttvb3 K1 _% ~( g4 E# _. n8 z" P
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( T$ B# R1 I% b做 法
" }/ e8 l! U3 J5.39.217.77:88981. 瑤 柱 加 水 浸 軟 , 然 後 蒸 5-10 分 鐘 至 熟 , 拆 成 絲 。 5.39.217.77:8898% n0 F, E# Q6 o' w- s, d
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2. 煲 滾 上 湯 , 下 節 瓜 絲 及 瑤 柱 絲 , 煲 滾 後 熄 火 , 下 生 粉 水 拌 勻 , 開 火 再 煲 滾 , 下 熟 蟹 肉 拌 勻 , 熄 火 後 下 蛋 白 拂 勻 便 成 。
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貼 士
1 ?' h5 u# U5 j* s1 p: a6 B) t6 s節 瓜 絲 切 得 極 幼 細 , 快 速 汆 水 , 煮 羮 時 不 爛 且 有 粉 絲 的 幼 細 感 覺 。
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