返回列表 回復 發帖
其餘3款晚餐係:素菜、意粉、意式薄餅
! L' B, ?/ \4 H+ J
# B' @0 U7 L7 P1 H7 r2 `因為意大利餐好食
) {$ }: u8 H7 a6 C0 ^0 z5.39.217.77:8898
6 v) Y6 |/ h1 [; t9 L
tvb now,tvbnow,bttvb$ l. Z  l5 h! {
tvb now,tvbnow,bttvb) M8 O. i8 i5 T. F; M
mnb1123兄分析好合理吖......
  ?% {; D  N2 F* P" `咦,原來你都係入咗美藉嘅......
' }" \6 \) z; i8 b; Mleekwoklam 發表於 2014-10-18 04:04 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。4 m( Z5 G& G8 C$ u' Q$ B
讀熟100條問題(答4-5条),寫二条簡單句子,搞掂。 同考槍牌、買槍、考車路試一样咁易。反而考車笔試考咗3次  
, I( \. S4 Y, C% q/ Ptvb now,tvbnow,bttvb講開囚犯飲食如果係猶太教徒仲多D嘢唔食得.例如;駱駝、猪牛、牛奶、芝士、雞肉、雞蛋、蝦蟹.......... 冇啖好食!
: X8 S( _& o6 _$ ZTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
: H: I6 }! h9 XTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。星加坡最唔可以接受係無民主自由... 即係例如無言論自由, 無集會自由之類..
9 W& s' h8 \' O0 X5.39.217.77:8898我都响美國... 我完全唔覺得自己係二等公民喎... 一切公民可以做嘅我地都可以.. 呢度係平等自由民主架嘛.. 至於有人可能被種族歧視, 呢 ..., T" G7 A/ X6 i$ Q7 m
大文細佬 發表於 2014-10-19 01:29 AM
. O; r5 `) O! |% a$ o) k1 b7 `
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。0 |( h/ s, A! {* C+ |" _
大佬講得冇錯全世界都有歧視,特別系美國便加唔夠膽公開歧視。初來美時揾工都被當二等公民歧視。而家一定同佢死過、2 \9 D$ h6 S8 o7 F  R, w
公仔箱論壇: f0 E' h$ g8 k6 c
不過佢暗裡歧視你都唔知,D鬼好戲過《使徒行者》嘅歡喜哥,笑口洒洒吃咗你都唔知,反而D黑人冇咁奸
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! p& Y* v7 @* X- K- D6 F8 E; @
5.39.217.77:8898: [( v+ G5 @9 z. w
大佬講得冇錯全世界都有歧視,特別系美國便加唔夠膽公開歧視。初來美時揾工都被當二等公民歧視。而家一定同佢死過、
. K0 n0 g6 k! z* gTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。/ \9 e3 [  w1 E
不過佢暗裡歧視你都唔知,D鬼好戲過《使徒行者》嘅歡喜哥,笑口洒洒吃咗你都唔知,反而D黑人 ...公仔箱論壇* i+ N0 M6 ?" V! c  M6 ?7 u
mnb1123 發表於 2014-10-19 02:05 PM
6 l& |/ v6 H+ {2 t7 |

% _+ j' W, o: L- u/ d9 e6 W可能我過嚟美國唔係好耐喇.. 我生活嘅城市啲人又幾好喎... 大部份人種都OK架.. 至係小部份例如一啲black & Latino比較禮貌差啲.. 其他個個都好好喎... 我就唔理佢地內心係點諗喇.. 又唔係同啲人做人世... 話之佢係咪內心歧視我地吖... 最起碼佢地肯外表專重我地嘛..
6 X5 }8 I, _: A1 D) T公仔箱論壇  t/ q  [2 e/ f" _6 y4 J! v4 T
話番套劇吖... 居然最近成日聽胡椒噴霧... 响呢套劇都聽到呀.. 仲要對付啲犯人添架喎 ...
) G4 z* [- q- Q5 X8 p. E
5 L- S1 T, a% \7 etvb now,tvbnow,bttvb可能我過嚟美國唔係好耐喇.. 我生活嘅城市啲人又幾好喎... 大部份人種都OK架.. 至係小部份例如一啲black & Latino比較禮貌差啲.. 其他個個都好好喎... 我就唔理佢地內心係點諗喇.. 又唔係同啲人做人世...  ...5.39.217.77:8898# U; j& _1 K- P+ P8 }
大文細佬 發表於 2014-10-20 08:36 AM
  ^2 p+ c; k+ r% n( V6 L* o* M! v5.39.217.77:8898再戰朋天》D犯吃胡椒噴霧,家陣D示威者又吃胡椒噴霧, 搞到越噴越多人,如果最後武力清場會唔會又興起一陣魚民潮?  
公仔箱論壇5 a$ M( R! ~: i" Q+ p4 T. W& t
《再戰朋天》D犯吃胡椒噴霧,家陣D示威者又吃胡椒噴霧, 搞到越噴越多人,如果最後武力清場會唔會又興起一陣魚民潮?  ; X1 y0 b9 q# _6 c) f
mnb1123 發表於 2014-10-20 09:31 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。( j% O1 x8 c) |+ @. @! M

2 e: M; P, E* ~9 z魚民潮開始咗喇... 睇新聞話大部份中產呀.. 仲有呢... 啲人好似focus响飛虎同埋老表多啲喎.. 無乜人講呢套添!
3 v+ S- W3 S2 ?! U. I9 \

1 n2 r; |3 s* W7 gTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。魚民潮開始咗喇... 睇新聞話大部份中產呀.. 仲有呢... 啲人好似focus响飛虎同埋老表多啲喎.. 無乜人講呢套添!+ m; H& E6 i9 y5 @
大文細佬 發表於 2014-10-21 01:01 AM
tvb now,tvbnow,bttvb9 W2 _; H3 t* U2 t6 T: f/ }2 I

2 i0 @+ D  q  h% h$ F& g) V係呀,套劇開始有啲悶而家都係儲埋2-3集先半睇半聽........
/ R( i1 c4 `6 o5 O3 h6 H公仔箱論壇
/ `3 {: K' n7 J7 M# L: GTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。大佬講得冇錯全世界都有歧視,特別系美國便加唔夠膽公開歧視。初來美時揾工都被當二等公民歧視。而家一定同佢死過、
+ C! r% I( ^7 A; N4 @TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。 # C" j7 k2 k( s9 M
不過佢暗裡歧視你都唔知,D鬼好戲過《使徒行者》嘅歡喜哥,笑口洒洒吃咗你都唔知,反而D黑人 ...8 q' ], y6 z: j) n1 [
mnb1123 發表於 2014-10-19 02:05 PM
公仔箱論壇- ^0 N* g' N4 i0 v

( F: X: J+ a1 c& t哈,睇《再戰明天》睇到悶悶哋,但我唔識US啲嘢,又唔可以插咀一齊傾添...
' U4 x* ~0 y2 C& O公仔箱論壇.....慘
. E/ P: S2 C- w8 P! a( r5.39.217.77:8898讀熟100條問題(答4-5条),寫二条簡單句子,搞掂。 同考槍牌、買槍、考車路試一样咁易。反而考車笔試考咗3次  公仔箱論壇9 E* ], O, O2 m9 G' |) s" \  i- d4 X
講開囚犯飲食如果係猶太教徒仲多D嘢唔食得.例如;駱駝、猪牛、牛奶、芝士、雞肉、雞蛋、 ...) D- k7 z' b5 g+ k
mnb1123 發表於 2014-10-19 12:11 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。: v7 b6 a* X; ?/ B- |
係囉,猶太教徒囚犯可以食乜呢?
/ ~* @3 A# n. E+ m8 u+ P, |唉,總之坐監就陰功囉。5.39.217.77:88983 V) V$ j0 `3 Y- k* b/ N

+ L; Z) j1 s/ T6 Q6 s9 GTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 i7 W7 @# f$ _7 Q( w3 t

6 B' }5 ]4 t  t4 S. i* E+ vTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。《再戰明天》越睇越悶冇嘢講添.......3 C3 W5 |  O. W2 j& A
mnb1123兄,話時話,如果要以正途移民到美國係咪都要坐「移民監」架?
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
其餘3款晚餐係:素菜、意粉、意式薄餅5.39.217.77:8898# }- [% Z3 M6 J1 v9 T
公仔箱論壇9 V& T% }( I+ {' O
因為意大利餐好食5.39.217.77:88986 m8 h# S5 H8 v* c+ B- j
大文細佬 發表於 2014-10-19 01:37 AM
1 z/ B8 N5 S2 T' Z# d4 u( t, J5.39.217.77:8898
+ ]# i9 y& O' Y) l- U& ctvb now,tvbnow,bttvb哈,係就開心快活了。tvb now,tvbnow,bttvb; s( i- j6 b7 A( a% B
細佬,比你搞到有啲餓,我而家都好想隊番件意式薄餅呀...$ c8 G* U/ H! E6 c
答中1個獎10000TVB元。
懲教通通都識-膳食篇二之二TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2 A5 j. i. w: o+ b$ d6 T
監獄中沖奶茶用嘅淡奶係來自: 新加坡
5.39.217.77:8898$ Y. ~1 o! u7 c' K  c0 N, {

+ z4 o+ @. `% K0 {" K% Z$ z, I哈,係就開心快活了。
8 O5 `8 X: J7 ktvb now,tvbnow,bttvb細佬,比你搞到有啲餓,我而家都好想隊番件意式薄餅呀...
2 ^6 m2 ?, }. F, {  ~+ W, ^公仔箱論壇答中1個獎10000TVB元。
" J( W3 \% m6 n0 Y; ~( [3 [公仔箱論壇leekwoklam 發表於 2014-10-21 04:14 PM
' Z+ N5 |% q' j' ^* GTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。# s6 t4 e! h4 {" k
多謝晒
懲教通通都識-膳食篇二之二tvb now,tvbnow,bttvb,tv series,tv drama,movie,bt,download7 J- o( N* _0 C' J" v: y* }7 pTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* E$ ?4 h% {) j2 f! f1 A) D
監獄中沖奶茶用嘅淡奶係來自:泰國
7 c! O& x. q- O) h  L# Q5.39.217.77:88988 ^7 P  B' g  I: n" W0 ~; K
因為我諗泰國好似興拉茶架...係咪呢??TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* P9 r+ f8 {+ ]4 Z; |  {
懲教通通都識-膳食篇二之二tvb now,tvbnow,bttvb# f) _% E0 b9 f5 `  w+ _
監獄中沖奶茶用嘅淡奶係來自:泰國

4 g) Z6 s. |. C公仔箱論壇
0 E+ W' }% T8 K  `5.39.217.77:8898美帝嘅亞州市場賣嘅淡奶多數係來自越南同泰國,我揀泰國。
公仔箱論壇: K- S( Y' T3 u$ r6 p, o
係囉,猶太教徒囚犯可以食乜呢?
0 V" x* x8 x! z' @公仔箱論壇唉,總之坐監就陰功囉。
# V9 R8 @& S, i. L" e% c7 Wtvb now,tvbnow,bttvbtvb now,tvbnow,bttvb4 j3 {6 ~  U  x- d3 l
! Q( v  {" e8 P, n1 |7 l, f  y4 K' J' Jtvb now,tvbnow,bttvb' [# |! W( D& j" _$ F( S
《再戰明天》越睇越悶冇嘢講添.......TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ X1 D* T0 ^, {+ z, S1 Y5 \
mnb1123兄,話時話,如果要以正途移民到美國係咪都要坐「移民監」架? ...
0 I! c! s1 F' `/ ?0 tleekwoklam 發表於 2014-10-21 04:00 PM
, l! j0 d  T" k公仔箱論壇猶太教徙嘅食物好多限制,屠宰同烹凋方式會受影响.雞肉可以食但唔可以同雞蛋一齐煮,總之嫲煩多多.好多係跟舊約聖經規則
2 s9 {- o( J* V公仔箱論壇移民到美國,想入籍5年內住滿2年半,离美每次唔可以超過半年.唔入籍做本回美証可离美唔超二年。 3 d" L4 G" `4 C9 H
講起 《再戰明天》D犯坐監,除佐唔可以出街仲好過坐美國嘅 「移民監」.金田兄話齋;裡頭好食好住.環境清靜、有醫療,全部免費,
& y* O5 R3 w- e* t7 c4 o0 |) f" F好過係美國住老人院