返回列表 回復 發帖
又係喎.. 好似哈利波特好啲喎.. 起碼=笑吖
+ k3 X" I) g1 Y+ d) ^9 @大文細佬 發表於 2014-10-15 02:17 AM
- y4 P* Y" F! z9 ?
我諗本港囚犯鍾意金庸多過羅琳啲書嘅。
; O8 V8 X# f8 r; b) R( a6 wtvb now,tvbnow,bttvb美國嘅Jail有啲都有library,香港就唔知呢?
1 [& r3 H- ^% y9 S. p# W; H公仔箱論壇
8 A0 x: @' L* i+ J; |* S) {嘩.. 依家仲有無呢種老師呀?? 快啲介紹我識!
7 x  y% f" k. U' m% M/ [3 d大文細佬 發表於 2014-10-15 02:24 AM
$ H2 i, h4 j3 P5 q: U! [7 @* P) h, h4 u# I, f! D. s) R
30年前,信唔信當年香港有一半人唔識用遙控?
& _8 t: l7 `) _4 f7 `唔識用手提電話,因為都仲未有...tvb now,tvbnow,bttvb, Y3 V' ~) J* b/ X* [& H
九成九人屋企無電腦,又係只係軍事科技..公仔箱論壇* n# l: H* X1 m0 ^
地鐵由九龍仲未過到對面海,未去到荃灣將軍澳,未通火車,! u( c% T- {  `
大學生係受人尊重,包括黑社會都尊重呢啲知識份子,
+ j1 |. X$ d. h' P) q5.39.217.77:8898最高大廈係[康樂大廈]唔夠60層,宜家改咗名叫[怡和大廈],
5 i" v: A$ k# V" wtvb now,tvbnow,bttvb政府主要官員全是鬼佬,間中英女皇會特赥部份死囚,
( n# [, `% k7 k* d6 e仲有,最重要一點,大部份的香港人仲係互相守望相助....
8 k* |/ Z: i! R4 v' I7 o# J5.39.217.77:8898老細無架子對伙記好,請人注重信任不重學歷,忠心的伙記會跟老闆一世...5.39.217.77:8898% G# ~% S& z" p! T; L3 N' D

" u' b$ U5 a! d2 B% P9 Xtvb now,tvbnow,bttvbTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 R' v+ ~9 n* b6 C" L/ r  R) y- E
呢個唔係夢境,係以前,世界轉變,時代轉變,科技資訊發達,將好多嘢先變得理所當然.....
( R, m' A+ M7 q3 C5 A% E' q! }
3 Q, N; y( a6 [3 Mtvb now,tvbnow,bttvb
# t2 l: C9 [' U3 F公仔箱論壇變好,定變壞,見仁見智......黑社會背語街知巷聞,搞到宜家唔容易分囉。
☆★☆睇劇同步討論樂趣多,齊齊追劇回覆笑呵呵→☆★☆
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ @! \* C' \& k; k/ ~% y8 _: x
我諗本港囚犯鍾意金庸多過羅琳啲書嘅。5.39.217.77:88985 o3 @* n" M) {8 s2 l2 ]
美國嘅Jail有啲都有library,香港就唔知呢?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! e9 e; L6 E/ @% I6 ~% O& ]7 M
leekwoklam 發表於 2014-10-15 04:10 PM
公仔箱論壇% v8 I6 H7 W  {% X+ T* S3 M; K4 f$ ~

1 Q5 E+ ~% C' Y1 t  Ltvb now,tvbnow,bttvb美國坐監福利好到不得了
% Y/ y: U1 b8 h: {! P

7 p7 V, v5 h% m9 p/ d) p; K; }" B美國坐監福利好到不得了tvb now,tvbnow,bttvb9 M: W7 ^" K  E; b8 a
大文細佬 發表於 2014-10-16 02:21 AM
) i& U$ f% p1 g) U/ T+ J0 m
係啦,睇啲美劇仲話有部份prison囚犯可以上網、打卓球添......
$ H' m# U2 N4 n; t5.39.217.77:8898
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
: j$ d! L4 G* v% y# B- [, J
tvb now,tvbnow,bttvb& l, E! n5 @) N, I% h6 E4 P' |3 z' ]% n
30年前,信唔信當年香港有一半人唔識用遙控? 5.39.217.77:8898# b" a4 G, P1 ~' e) f, G
唔識用手提電話,因為都仲未有...公仔箱論壇) J. }) ^1 o( `9 u0 p  z2 v
九成九人屋企無電腦,又係只係軍事科技..
, A& U' i' [* j1 V7 s4 B% oTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。地鐵由九龍仲未過到對面海,未去到荃灣將軍澳,未通火車,
+ J6 r7 r- ]0 S0 Stvb now,tvbnow,bttvb大學生係受人尊重,包括黑社會都尊重呢 ...tvb now,tvbnow,bttvb$ P1 u' ]3 F8 O, W( N, Z
金田Sam 發表於 2014-10-15 08:52 PM
2 ]! A4 ^/ P8 |1 ]: A, u  B; UTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
" a& B# F/ x! M9 z( ^5.39.217.77:88981 I6 r2 P6 V9 }% b! D' c2 `! _
「英女皇特赥亅呢句真係好耐無聽過......
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
# e( O) U/ f4 |! N& g" m/ E

6 B( o. |3 ^: }8 p3 W0 T9 W+ rTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2960911
5 V/ L  m$ L! ?0 z5 `4 C「英女皇特赥亅呢句真係好耐無聽過......
3 W) _) ?, }% O  E9 ZTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。leekwoklam 發表於 2014-10-16 01:17 PM
( S2 G5 x1 ^3 Z5.39.217.77:8898- s! |) n5 Y& a) O9 m$ {
遲啲好可能會再有國家主席特赥架.... 不過要等到國家主席願意比民主自由啲人民嘅時候囉....TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。6 O6 H7 z# `: [5 t$ q3 B1 F; t
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。8 v6 P" {+ ^  p/ |( |& Y# R: g
不過都好難.. 因為大陸依家好明顯想香港學星加坡咁... 表面民主選舉... 實質係完全零自由零民主...
0 T5 @) `* V5 X0 }公仔箱論壇
  `' }  X( [( G( [; B9 k- }# H# i1 c公仔箱論壇不過如果香港可以學下星加坡嘅房屋政策咁香港人咪唔洗無得住囉又或者全部身家响晒住嗰度囉...
/ r- d/ n; _" M' k5.39.217.77:8898公仔箱論壇9 Q9 ~3 j; x3 t' d2 a1 _4 {
人地嘅房屋政策係如下:
8 _  l; y0 E) ]2 w; gTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。起好多公共房屋(包括公屋, 居屋(指定年期唔可以賣出, 年期後賣出嘅利潤要交一定高嘅稅)只限國家人民可居住)..
4 {; K7 X/ Q8 s( W: @& jTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。私樓限制國外人購買數量(例如1000個單位,只供100個外國人購買).. 國外人賣出利潤要交稅比本地人高好多..
# g* W( M, \+ @0 Z* |6 k5.39.217.77:8898  F( m- W) o3 A, O
咁咪好囉.. 唔洗比第二啲人抄高晒啲樓嘛...
/ |! z; k) m. [4 d. D( h公仔箱論壇5.39.217.77:88983 I5 t# B  d0 `
: E& x0 ]. E+ j# U5 o6 W: r5.39.217.77:8898
7 t. b/ r$ c: M7 ~公仔箱論壇遲啲好可能會再有國家主席特赥架.... 不過要等到國家主席願意比民主自由啲人民嘅時候囉....5.39.217.77:8898, n5 v( I: w: a, b8 |" o, X
; D8 P3 X* K+ ?& N# b) P
不過都好難.. 因為大陸依家好明顯想香港學星加坡咁... 表面民主選舉... 實質係完全零自由零民主... / s2 I, m4 V; j( J  z! V6 M

3 Q1 H3 l  E8 Y! Atvb now,tvbnow,bttvb不過如果香港可以 ...
9 I2 F4 g% O0 z. v3 ^大文細佬 發表於 2014-10-17 01:24 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。( K, N( W3 u. ]* B0 j
未來帝國之前都有考慮去星州,但星州D小朋友讀書同香江都一样大壓力,所以好`偉大'來咗美帝做二等公民
回歸咗17年有多,要特赦一早做咗,唔會等到今時今日,
/ \  ?; h0 i7 L公仔箱論壇30年前,英國以殖民國主義統治香港,但唔係用極強手段,
# C  G* I/ R2 |% [1 V" }, ?2 vTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。反之,卻真係令到香港逐步走向國際化,擁有金融地位,
& m% L2 ?( J8 j# x% L* L5.39.217.77:8898當年英國政府如果沿用中國呢套手法,亦無ICAC的出現,4 G) X; ?4 y( @/ T
唔會搞公屋呢種政策,唔會為平民百姓搞九年免費教學,TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。8 Q$ V& n/ Q7 \! W- C6 \% g5 i
英國對香港以功論過,絕對功勞過失大得好多.......
$ N1 v9 y* `/ q/ c" G! T% o7 d公仔箱論壇
1 c9 N* {# T, n* ]5.39.217.77:8898TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。, u, o  ~& J8 U# O
回歸,97年有市民上街慶祝我真係唧都唔笑,使唔使擦鞋成咁,
2 M$ ?; F& `- g5 a. _  Y. E% G5.39.217.77:8898回歸有咩咁好? 根本無樣嘢會好,同時當年即有97時的金融風暴,
3 f# n8 b. u/ g6 O+ j6 N7 xTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。董生的八萬五搞到通縮,科網的爆破,開始每日150個大陸人落嚟,
9 J9 [) z  h- Q9 X' F6 R公仔箱論壇將本來心連心的香港人,分化成新的香港人和舊的香港人兩個極端,tvb now,tvbnow,bttvb8 p& D0 n' q7 }% s" C8 G5 y9 f
每日150個額X365日 X17年=93萬零...
0 W6 _) b: y, g( N+ o" q公仔箱論壇七百幾人....呢堆人仲有晌香港繼續繁殖,賬面數有七分一人溝淡咗。5.39.217.77:8898" g" W2 O; ^" r/ z4 `; z
; H% G* r0 X6 E# v
tvb now,tvbnow,bttvb5 z8 D6 ]& L1 i2 D- z* a4 m
特赦? 大陸點會做呢啲嘢,除非有政治目的,.....
1 m/ C) L( m/ o' w2 f! [2 T3 w世界變囉,係北韓中國可以用自己國家人民嚟要脅其他國家就範,TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9 p, c6 ~$ J( T) X9 \
當年拘禁六四民運人仕居然要人地國家開口釋放,以換取乜嘢代價,
+ D6 ?. B' Y! Q9 m' v' y呢啲嘢係共產黨先做得出,犯咗罪終身監禁仲望大陸有特赦? 傻的嗎?!
$ o4 ?: O$ k  }" ]2 z; C+ bTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
: P2 r7 k  X$ U* j! @( Q$ d.........
☆★☆睇劇同步討論樂趣多,齊齊追劇回覆笑呵呵→☆★☆
其餘3款晚餐係:素菜、麵包、印式薄餅
16/10/2014  [Round 8] ☆懲教通通都識派獎遊戲-[膳食篇]一之二
% G  W% o! ?3 S) {' ]TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
4 D. _$ A( c8 z) O
其餘3款晚餐係:印式薄餅、素菜、麵包tvb now,tvbnow,bttvb% r0 {) f7 f& G# E, s1 U, I' _  ?

! M, v/ d& N7 _印式薄餅同素菜係俾南亞人仕同素食者。D老番除咗麵包仲有意粉,麵包大路D
5.39.217.77:88984 ^' _$ ~$ X. b' j

$ K2 L: _6 m: a' J$ ~; l5.39.217.77:8898遲啲好可能會再有國家主席特赥架.... 不過要等到國家主席願意比民主自由啲人民嘅時候囉....
5 k% e( h3 m0 I1 q* u, W8 w
+ j! s% ]0 y7 k5 I) B, y8 I' }不過都好難.. 因為大陸依家好明顯想香港學星加坡咁... 表面民主選舉... 實質係完全零自由零民主...
& W. S" x, `. q0 Q/ A  R公仔箱論壇
0 N! U# n! @% q) g不過如果香港可以 ...
. Z, L% J9 l& t8 `6 M5.39.217.77:8898大文細佬 發表於 2014-10-17 01:24 AM
  g% y) w  F% g& C; M8 ntvb now,tvbnow,bttvb公仔箱論壇$ P" G9 D; ~7 m) g
睇細佬咁感概咁嘅,係咪因為就嚟要出嚟社會工作賺錢,而又對個政府有啲意見咁呢?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2 U+ S0 f6 }4 n/ F( r8 s
有冇諗過好似套劇阿心穎咁考懲教?
16/10/2014  [Round 8] ☆懲教通通都識派獎遊戲-[膳食篇]一之二
2 R! I9 \$ \1 h8 V$ |$ V5 xtvb now,tvbnow,bttvb
3 e0 ?/ f2 C7 ?5 O) ]7 atvb now,tvbnow,bttvb其餘3款晚餐係:印式薄餅、素菜、麵包
, y* a) @: j  C" {9 c. Y  }
' U  r$ w9 p0 A2 J印式薄餅同素菜係俾南亞人仕同素食者。D老番除咗麵包仲有意粉,麵包大路D  ...) h7 H4 U5 W& X; d: a
mnb1123 發表於 2014-10-18 07:06 AM
9 c' Z: s+ G) c5 X. \8 Y公仔箱論壇tvb now,tvbnow,bttvb5 a) o9 J  C* U1 D/ Z; v/ T
mnb1123兄分析好合理吖......
3 j$ A: R$ G: [0 o5 ^/ j- T咦,原來你都係入咗美藉嘅......
其餘3款晚餐係:素菜、麵包、印式薄餅。
公仔箱論壇& v) h/ L5 s- I# |" E2 a
未來帝國之前都有考慮去星州,但星州D小朋友讀書同香江都一样大壓力,所以好`偉大'來咗美帝做二等公民公仔箱論壇( r/ w1 W/ b6 Z9 K
mnb1123 發表於 2014-10-18 01:37 AM
. F# [0 Y2 V: @6 \9 ]2 p

/ V: [- d7 D0 ^3 y# e* Z& n星加坡最唔可以接受係無民主自由... 即係例如無言論自由, 無集會自由之類.. TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。& U3 H& M, A, K
我都响美國... 我完全唔覺得自己係二等公民喎... 一切公民可以做嘅我地都可以.. 呢度係平等自由民主架嘛.. 至於有人可能被種族歧視, 呢啲唔代表係二等公民嘅意思.. 而係歧視人嘅人格有問題...更何況美國乜人種都有... 點可能到啲人歧視其他人.. 仲可以告啲人歧視添喎... 香港甚至全世界都有人會歧視其他人架喇.. 呢啲人咪人格低劣囉... 我响美國生活嘅周圍無被歧視過... 每個人都會尊重其他人,有禮貌.. 只有少數人無禮貌.. 但可以當呢啲人無教養唔好同佢地計較
  i" @5 d! z8 d# V, L5 etvb now,tvbnow,bttvb
& D2 @7 S' I' q2 J: \睇細佬咁感概咁嘅,係咪因為就嚟要出嚟社會工作賺錢,而又對個政府有啲意見咁呢?5.39.217.77:8898: y8 r  `2 a+ [6 g4 y
有冇諗過好似套劇阿心穎咁考懲教?
2 A" j# m# q* x% H$ B5 t: Xleekwoklam 發表於 2014-10-18 03:59 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。. _0 X- K) _1 v* X  e* F$ R- N

^; m- z6 R. X: i+ D2 M! jtvb now,tvbnow,bttvb唔係呀.. 我係受父母影響呀.. 因為佢地呢排成日都講政治.. 咁我咪search咗好多政治野嚟睇囉