返回列表 回復 發帖
見好就收
+ y, M+ a5 Y; q+ i( _TVB 續集死路一條5.39.217.77:8898  P4 X. r9 v' e/ m
Pedestrian_A 發表於 2014-9-20 04:18 PM
( Q: z+ P! H) N9 q5.39.217.77:8898我都有啲認同,但無記班人呢,好鍾意玩殘玩謝至算.....
我會選2. 贊成以釘姐掛頭牌另開《釘姐系列》,因為可以天馬行空多選擇唔問嘅題材。開續集有第一集比較衰咗成數較高8 f. C& Y) V$ i+ n6 z! i
mnb1123 發表於 2014-9-21 09:36 AM
4 K, w; G! Y0 \  U公仔箱論壇呢個都係我心水choice,釘姐可塑性幾高啊。
I would rather watch 歡喜哥外傳
( J, J5 ^! i4 B1 Q, m: Y' \tvb now,tvbnow,bttvbPedestrian_A 發表於 2014-9-21 03:01 PM
true, but you will need a better actor then 鄭世豪.
基本上唔贊成開續集仲要係釘姐系列, 唔係佢呢part唔好睇.. 但好似有啲網友咁講佢個角色性格同埋能力handle唔到一個稱職嘅UC..反而有啲網友要求歡喜哥外傳仲會有睇頭啲!
true, but you will need a better actor then 鄭世豪.
, J4 S+ i) u, Y: r, Ltvb now,tvbnow,bttvbmrfusion 發表於 2014-9-22 05:29 PM
! i4 f& ^7 e  ?$ O- i
Don't need to go back to 30 years ago.  5-10 years before the current story will be fine.   許紹雄 can still take the 歡喜哥 role.: R5 q2 ]1 L1 W6 j$ j8 p0 O$ D- A
基本上唔贊成開續集仲要係釘姐系列, 唔係佢呢part唔好睇.. 但好似有啲網友咁講佢個角色性格同埋能力handle唔到一個稱職嘅UC..反而有啲網友要求歡喜哥外傳仲會有睇頭啲! ...
1 V# O" ]/ Y) B; d$ l7 ]. \tvb now,tvbnow,bttvb大文細佬 發表於 2014-9-23 02:39 AM
+ H4 O- D0 ?, l  G4 otvb now,tvbnow,bttvb可惜 TxB 不會投資一部戲給許紹雄當主角...
一定是拍電影啦, 正如Laughing哥一樣....還拍電視劇
吖蛇而家同tvb系部头约,一年可能就拍一二套剧,会唔会拍同类型好难讲!
基本上唔贊成開續集仲要係釘姐系列, 唔係佢呢part唔好睇.. 但好似有啲網友咁講佢個角色性格同埋能力handle唔到一個稱職嘅UC..反而有啲網友要求歡喜哥外傳仲會有睇頭啲! ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ {/ B7 K- n- {1 t9 @5 K
大文細佬 發表於 2014-9-23 02:39 AM
5.39.217.77:8898$ F% I% W0 E1 q" O  p4 K
反而想直接變成喜劇搞笑版(真係天方夜譚),但以無記編劇嘅作風都幾難囉......
0 T. S* k$ y# _6 p% Z( ]' o公仔箱論壇Don't need to go back to 30 years ago.  5-10 years before the current story will be fine.   許紹雄 can still take the 歡喜哥 role.
0 R/ u. i. G) m7 ytvb now,tvbnow,bttvb2 u3 _: h1 Q" ~+ p' D
可惜 TxB 不會投資一部戲給許紹雄當主角... ...  u$ D  r; E) A) W* \
Pedestrian_A 發表於 2014-9-23 03:50 AM
5.39.217.77:8898, X( }4 u* S/ A2 U! t. c
或者拍電影版加重佢戲份呢.........
一定是拍電影啦, 正如Laughing哥一樣....還拍電視劇
4 X0 h' Z* I# \& V8 ^limited-too 發表於 2014-9-23 12:16 PM
9 M0 m- w) j# Z( N" TTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。係呀,好橋呀。
tvb now,tvbnow,bttvb+ P8 t: l9 I/ F% |* l" o
反而想直接變成喜劇搞笑版(真係天方夜譚),但以無記編劇嘅作風都幾難囉......5.39.217.77:8898' s7 H* o$ Q- k: B# h/ q
leekwoklam 發表於 2014-9-23 03:13 PM
/ D9 s3 a; L3 Y9 u& O8 m5.39.217.77:88985.39.217.77:88982 h' k/ w8 D0 Z  D  E) K9 o
其實歡喜哥呢條線可塑性好高.. tvb搞咁多hints比人諗佢應該係UC嘅合理情度遠遠超過唔合理嘅因素.. 如果最後佢唔係UC想信會好多人插.... 所以歡喜哥呢條線反而仲有得連載.

評分次數

• timmaxsing

7 I. o  J4 x5 ~0 ~" F或者拍電影版加重佢戲份呢.........TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。& O) W: K- A- L1 Z0 y) q- \
leekwoklam 發表於 2014-9-23 03:15 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 [/ W0 s, e- N' N" Q
tvb now,tvbnow,bttvb3 A. q' W0 e" Q) `8 z3 e6 P
許紹雄 is a very successful supporting character, but no one has ever make him the leading star, interesting if he can be one at this age.
5.39.217.77:8898- x2 F% l" e5 a4 U  j& Y

% Q9 n$ c9 m0 b& W1 _6 M公仔箱論壇許紹雄 is a very successful supporting character, but no one has ever make him the leading star, interesting if he can be one at this age.5.39.217.77:8898% n. \8 O+ j# s) [; ^' h
mrfusion 發表於 2014-9-24 07:41 AM
8 x7 y/ R' k* v- c0 u

# Z2 p7 _% s7 e- |3 P1 t都係架.. 佢又老.. 個樣又... 但又可以再一次証明觀眾嘅要求唔係只係外表... 觀眾要求係quality
阿佘能夠憑此角再奪視後
阿佘能夠憑此角再奪視後0 a; L+ `; {. K' p  R
oskwin 發表於 2014-9-25 11:41 AM
/ e: N" F7 n  E( o6 r9 ^, P
我諗唔會喇啩。