返回列表 回復 發帖
仲未聽第六第七集呀.. 不過唔係咁like有人死...
8 _7 N. Q  |" c5 k6 hTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。大文細佬 發表於 2014-9-17 01:34 AM
3 d2 ?( I9 I4 B* ^5 b
哈哈...我啱啱聽咗一半、睇咗一半啦,睇呢兩集時香港打大風呀。tvb now,tvbnow,bttvb3 ~/ P  k8 h0 |1 a

) }% J' x" Z  c8 `+ NTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。無架啦,無架啦,大哥繼祖死咗後短時間內冇重要角色瓜啦啩?tvb now,tvbnow,bttvb9 G# p- q+ O3 A3 a3 B  N

1 W% C" T5 b7 \7 I) W" [. w唉吔,杜蔘啱啱先喺死囚室「吔」咗人哋隻斬頭雞咋喎,咁即係......
6 o- f; j, m! g; _/ S6 Q; T5.39.217.77:8898 公仔箱論壇# A% P7 K' C8 o, k" K6 ~' W4 q
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
潘志文都好似好耐無做香港劇集; [* R! J: @+ p6 I
kkchau 發表於 2014-9-17 02:49 AM
1 Y7 A1 l# q7 n  [5 g公仔箱論壇係呀,好耐冇見「潘翁」啦。4 Z( B  A- Q4 n, F, y* n- R0 T

# x+ W7 h( m3 }8 [& L: U. P/ B公仔箱論壇《大地恩情之古都驚雷》飾容亨
+ ]* y4 O) W: {4 J, J5 X+ ptvb now,tvbnow,bttvb
很不错的一部电视剧
很喜欢锺嘉欣。她本身很清纯,已经足够。现在影视圈中,很少这类质地纯净的女子。她不需要去扮演冶艳,性感或粗豪的另类角色。这份纯真已非常难得了。
很喜欢锺嘉欣。她本身很清纯,已经足够。现在影视圈中,很少这类质地纯净的女子。她不需要去扮演冶艳,性感或粗豪的另类角色。这份纯真已非常难得了。 ...
, |! R7 [/ k) ]5 ntvb now,tvbnow,bttvbrosabobo 發表於 2014-9-18 05:07 AM
& l/ H/ Q. A0 x9 m6 Z9 `TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
4 a1 W: `& T5 D7 ~5 d( m" n1 etvb now,tvbnow,bttvb同意,所以我咪話佢係演杜佳期嘅不二之選囉。
很不错的一部电视剧
3 K  O& B! T& T2 \% J# o清晨一边 發表於 2014-9-17 08:20 PM
4 {+ ~, g. e+ D! m: r% ^
慢熱啦,應該係越來越多人睇架啦。# ^' x2 m1 X- J
1-5集平均收視23點,最高28點。
看了几集, 还可以。最好越做越好。给我们看多一点好戏。
嘉欣BB做戲真係唔錯公仔箱論壇- j! Y. ^& K0 Y# t. W0 J+ q
演技真係好好
熟女嘉欣
嘉欣BB做戲真係唔錯公仔箱論壇1 ]! c: [, m! g. e
演技真係好好TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9 o2 `7 K5 ], o" R, u9 F
yimmh2014 發表於 2014-9-19 07:49 AM
! b' g% R% Z) n5 T
. [! n7 ?' v6 J4 u& ~. H( D& f1 X我暫時比嘉欣78分,但隨劇情發展應該仲有得加。
2 P5 F% f, B* V* g6 S% `" m7 `/ ttvb now,tvbnow,bttvb; O, Y, |" r$ Y5 {& J' Y
熟女嘉欣+ `" m+ F3 [. P8 Q+ @! }8 H0 P
joeb66 發表於 2014-9-19 11:33 AM
5.39.217.77:8898- ?( \" {% R  \4 |" U
哈哈......咁快就「熟咗」。tvb now,tvbnow,bttvb$ I" S+ D3 d$ C. }3 m. Y3 J
不過,正如我前日講,30頭真係女演員嘅最黃金時期嘅開端,希望BB好好掌握佢嘅黃金十年啦。5.39.217.77:8898  r1 q) v: a1 J: J( a
我覺得嘉欣BB個樣好似吳尊... 兄妹定係姊弟呀?
8 h0 `# v* `+ L% o4 d5 C公仔箱論壇
  E* {  p/ w; o. R+ A/ vTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。順帶一提.. 琴晚啱啱聽睇完至第九集.. 唔知大家有無覺得好奇怪呢.. 我個人認為, 人好難分善惡... 點解會有感而發呢??.. 係因為我睇完九集... 莊家啲人明明知道許崇明有幾奸.. 佢地有乜理由心底裡仲會覺得佢個女許君約對佢地咁忠誠呢?? 更何況莊繼宗同表妹相處時應該知道個表妹係幾有機心先至得架嘛... 人性根本無可能會分得咁清楚... 爸爸奸.. 係人都唔會太接受佢啲仔女係忠嘅.. 除非佢啲仔女表現真正為人係正直喇! 但許君約表現得唔係喎! 就好似香港警察入職前都要check埋家庭背景喇!
# P$ a( X9 P, wtvb now,tvbnow,bttvb
( L; {0 k& G- p6 R4 u* D$ M% o5.39.217.77:8898
我覺得嘉欣BB個樣好似吳尊... 兄妹定係姊弟呀?
" r, y# s+ `' R. d8 r& qtvb now,tvbnow,bttvb' v3 U4 I' Z" u+ @  x
順帶一提.. 琴晚啱啱聽睇完至第九集.. 唔知大家有無覺得好奇怪呢.. 我個人認為, 人好難分善惡... 點解會有感而發呢??.. 係因為我睇完九集... 莊家啲人明明知道許崇明 ...
# j) c6 s0 g0 Z1 r, i5 f/ Q7 otvb now,tvbnow,bttvb大文細佬 發表於 2014-9-20 01:19 AM
. t! `, |$ d& H. W, g4 [2 K5.39.217.77:8898唔! 好詳細嘅人格分析啊。% Z# V( b6 s& |( i# e' y: Z' C
8 z/ y3 o; X6 m% Q9 W
其實,劇裡面類似細佬你舉嘅唔合理人物個性及表現我都覺得有幾個,不過而家整理緊,希望可以夾埋你嘅example,下週可以喺主帖正式討論。
( F, b. D2 W4 k" l# \6 |3 m其他網友都可以提供見解架。
我覺得嘉欣BB個樣好似吳尊... 兄妹定係姊弟呀?5.39.217.77:8898, x, [8 k* |8 U, ^7 d& r. r2 A

% O7 p, \5 l/ X0 ?! K# ?# `5 ~順帶一提.. 琴晚啱啱聽睇完至第九集.. 唔知大家有無覺得好奇怪呢.. 我個人認為, 人好難分善惡... 點解會有感而發呢??.. 係因為我睇完九集... 莊家啲人明明知道許崇明 ...
& X* T. V- n0 W+ `' ]. Ftvb now,tvbnow,bttvb大文細佬 發表於 2014-9-20 01:19 AM
# ?3 q* q  M) C: x* r1 M' ]$ Q5.39.217.77:8898咦~~~~集中睇眼鼻口,真係有8分相似呀,哈哈。細佬你對眼好sharp醒。
4 p# E: b8 x) s' ]5.39.217.77:8898的確,吳尊向來都有男生女相嘅格。
; T; D$ Z$ R/ G, L5.39.217.77:8898/ Q9 `/ V6 ?' v  E6 g
好好睇! 特別係主題曲和結尾曲, 係我每睇一集必听. youtube再每天必听嘉欣既大愛. 張德蘭都大過我咯仲咁好氣, 把聲同以前冇勿點變, 我覺得幾好!