返回列表 回復 發帖
睇咗第一集覺得現今就算有咁難頂的奶奶  都唔會有咁順滩的新抱
我好钟意《阳光姐妹淘》的电影嘎,又感人,又搞笑。。。。希望TVB拍成电视剧会拍好D啦。。。。
睇咗第一集覺得現今就算有咁難頂的奶奶  都唔會有咁順滩的新抱5.39.217.77:88983 s0 Z. ?! g% s
mnb1123 發表於 2014-4-23 09:42 AM
& }( F+ }3 t6 E係呀呵。而家啲新抱點會咁淋吖,不過喜劇算數囉。
我好钟意《阳光姐妹淘》的电影嘎,又感人,又搞笑。。。。希望TVB拍成电视剧会拍好D啦。。。。公仔箱論壇8 Y( N  t+ ]. B8 ^# ]
hjp1980 發表於 2014-4-23 10:23 AM
- E* L# y1 e" ?: z" r) ~TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。我未睇過《阳光姐妹淘》,而家正想揾番嚟參考參考。
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-4-23 12:58 PM 編輯 : w1 P* }! e# B" k( V

9 V; x9 ]: n; A0 c% N5 ~) y1 Btvb now,tvbnow,bttvb
tvb now,tvbnow,bttvb6 _3 u- Z" ?  M# T/ _4 s

; X7 [, `5 y4 l/ D公仔箱論壇同媽咪爸爸一齊睇咗第一集, 佢地話OK喎, 我就覺麻麻喇... 好似幾無聊咁:p 唔好嬲我咁話喎.. 可能睇落去好睇呢!.. 話晒咁多集5 i( j4 l5 e1 f) c/ W8 T
大文細佬 發表於 2014-4-23 01:07 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2 I1 ?3 I0 f7 z0 t" y" t
係咁架啦,你後生細女有時真係未必即時意會到啲笑位。  U$ }& U7 {- B: J
唉,中森明菜喎,我都爭啲唔記得啦......
2 L( k* M4 Y9 ^' G5 ]不過根據推算,你啲屋企人就真係啱feel啲。5.39.217.77:8898/ }5 v4 E0 A: }5 A8 P

' D3 L6 W  d/ C+ y9 G  ETVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。比啲相你參考下,希望幫到你欣賞啦....不過覺得唔好睇都唔好勉強呀。
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

評分次數

• timmaxsing

本帖最後由 leekwoklam 於 2014-4-23 02:20 PM 編輯 公仔箱論壇# ~; n8 U. D4 }; S( s% p: c
$ K3 U& ]" p, D- G5 a6 p
「小吱喳」一詞最先出現於我嘅記憶體,係N年前日本特攝劇集《小露寳》。9 O. |0 m! m7 y# [  n+ |
「小吱喳」同「小露寳」都係幫助人類嘅友善機械人,小吱喳實際上係一個護士機械人,擁有孖潤腸口唇,右手仲係一支巨型針筒,喺劇中鍾情小露寳,但小露寳就鍾情小賓女。
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。& B2 x8 D' a9 E- n4 m: {5 _
7 }$ _' z: B( l" X5 s/ u: K
香香瘦咗好多
唔知你覺唔覺吳嘉熙有啲似何韻詩呢? 可能老表呀!
brings back a lots of memories
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-4-25 11:15 AM 編輯 6 w1 p  w& L/ t! n5 v
. N. m) w) s4 A1 o' ^
唔知你覺唔覺吳嘉熙有啲似何韻詩呢? 可能老表呀! tvb now,tvbnow,bttvb- C, m4 L! y/ t0 X6 N
大文細佬 發表於 2014-4-24 01:07 AM
# c& M" a0 U5 `/ ~2 z$ k公仔箱論壇
, ]% w4 a& N7 G0 r" @. q4 u吳嘉熙呀?等我研究吓先..........
5 Y) q8 t) Q$ C0 `- y5.39.217.77:8898哈!女仔睇女仔係咪唔同啲嘅呢?
' d1 h7 s% Z: m4 rtvb now,tvbnow,bttvb公仔箱論壇. u) @1 M7 @9 e& J

) z  n/ m! p) W; [劇裡梳起頭髮嘅造型就無咁似,放番啲頭髮又似啲。0 `8 @# B* Y. C: n
而睇吳嘉熙佢本人啲靚相.....噢.......TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。: B4 J2 H7 C( ]' ~2 m
根據上圖,尤其A及B圖,真係頗有阿"絲姑"嘅神髓噃。
, @/ O& N9 _3 P6 {# F9 z! D  V
細佬好嘢
1 A; v& ^0 Y7 S8 mtvb now,tvbnow,bttvb
香香瘦咗好多
$ i- I3 L2 I9 \8 {' v7 ^! l7 y( v+ YTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。chy25 發表於 2014-4-23 07:20 PM
5.39.217.77:88985 k/ z5 \. f# I1 @3 Z# f# Q5 T3 G3 a& m
香香瘦咗咩?等我睇清楚啲先.....
+ a; P" X& u: Z7 Y* ^" v% V$ \TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。香香瘦咗咩?等我睇清楚啲先.....
9 k' ?) [  V$ ?7 a( @TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。leekwoklam 發表於 2014-4-24 03:55 PM
+ ]8 P2 c9 G1 J- \* N# Y5.39.217.77:8898有啊,面都尖咗
哇...哇... 陣容強大... 我吾係睇譚校長大的, 但係自己好中意睇舊戲,聽舊歌, 感受以前的年代, 總覺得70-80年代的生活比現在好... 所以我支持呢個劇種... 雖然共鳴感一定吾會比得上一些前輩, 但係應該被感動起來~tvb now,tvbnow,bttvb4 n8 S2 u8 h2 I9 c0 x9 Q

& m4 s2 H: B! M: yTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。另外, 吾知咁係吾係曾志偉風格, 好中意用日常無聊事去講道理咁...是我感覺錯了嗎? 還有, 看七位阿姐演的戲,明顯是有笑點, 但我笑不出 =.=", 反而看後生版先笑得出, 點解呢...

評分次數

哇...哇... 陣容強大... 我吾係睇譚校長大的, 但係自己好中意睇舊戲,聽舊歌, 感受以前的年代, 總覺得70-80年代的生活比現在好... 所以我支持呢個劇種... 雖然共鳴感一定吾會比得上一些前輩, 但係應該被感動起來~
! J6 ]/ H, k5 f" H, Q1 Z8 i9 Q6 T5.39.217.77:8898
7 i) ~8 j- U# j* etvb now,tvbnow,bttvb另 ..." R( j5 q7 P* L; x2 B' R
molaytau 發表於 2014-4-25 10:11 AM
* `5 B* j. _% l- b; ^" y6 n: ^& g5.39.217.77:8898啱架啦,你哋後生嗰批,可以集中睇嫩版女神同香香,我哋成熟啲嘅就新舊兩代都捧場啦。
1 _% ]  \8 b5 r5 f, Y) K( H) Y
$ \6 m& i4 O7 `1 p% t5 o0 T: @5.39.217.77:8898
1# leekwoklam
. f/ {- s, t# \+ K" ~8 x* |公仔箱論壇thank you very much,

評分次數