返回列表 回復 發帖
暗戰係幾時嘅戲黎架?? 呢幅相影到劉德華勁靚仔呀 , 不過你唔講都唔知個女仔係蒙嘉慧添 .. 乜佢四十歲架喇?? 但佢好似啱啱結婚架喎?? 咁遲嘅?? 好驚自己第二時都咁遲結婚呀.. 最好26歲前生仔喇 ...tvb now,tvbnow,bttvb+ X! R0 r5 ^) V2 u- w
大文細佬 發表於 2014-3-25 02:01 AM
! T4 Z$ Y7 K9 e8 V1 |
7 I' t/ w: G/ @6 u8 NTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。十幾年前啦暗戰,嗰陣仲未讀完晒書。
, o" F* a; q( [+ x$ c咁拍住拖先啦,26歲就想做媽咪?唔?你鬼馬嘞!
由第二、三集開始, 覺得咁早又講多角戀, 唔係太想追呢條線 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。" E4 x0 H! K( }6 e
tvb now,tvbnow,bttvb" A) N2 O5 n4 E5 B8 v  v* U: J- o
同意樓主! 睇完第一集之後就覺得有D悶
: f- p7 w- e0 r  i" r- E0 F2 \公仔箱論壇套劇講反恐, 編劇們想突出劇中反恐精英有幾勁, 但有些劇情... tvb now,tvbnow,bttvb* _" I1 m  ^4 D3 `3 d7 [, T3 w0 R$ R
有一集唔知邊個 (好似係黃德斌) 徒手接住個就來跌落 ...
$ R$ Q0 W) q# J3 [8 p8 B4 ?tycn3320 發表於 2014-3-25 12:33 AM
. S8 P0 ~4 u/ a) Q# }' x1 g9 g- ~" h

6 g0 f: u9 i/ s+ L9 u% `你講得非常啱聽,你已經寫晒我心中所想。公仔箱論壇9 Z( ?( q4 o- A9 P" u8 h' m1 c. W* {7 M
第5集,敖SIR同有正跳樓比賽一場本來幾刺激幾好睇。
- }+ Z( H' R; B5 _1 x- b" |0 Itvb now,tvbnow,bttvb二人跳樓鏡頭雖然皆非一Take過,但頭尾剪接算OK,比起過往好些墮樓、跳崖戲迫真程度算係高,應讚則讚嘛,不過呢一幕好睇但極不合理公仔箱論壇- g% ~9 [, x2 h7 f- ]0 F

+ f, I; ?! C* L) V' b4 p  q1 h) p5.39.217.77:8898
% \/ N% D# Q/ x% w0 W: xtvb now,tvbnow,bttvb
  G& [, }0 F4 U' j/ v2 FTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
" c' ^" A0 R. V& Ktvb now,tvbnow,bttvb
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
可惜法證先鋒3冇份
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-3-25 11:50 AM 編輯 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。' X% e7 v" z! s# [
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。  B# Y: K# H6 A) L; I
原來我missed咗你呢個topic呀--> [22/03/2014] ATF特訓營與中學生教育營
8 p/ Z$ X6 A6 T, a" \TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。大文細佬 發表於 2014-3-25 02:38 AM
& t/ \( w( |+ W5 I0 rTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! p# N1 }9 K- u' E
細佬!你嗰啲疑問咪一樣咁絕咁正咁頂心頂肺,好嘢啊tvb now,tvbnow,bttvb. T$ U/ k" z; h
你又講中咗我某些心底話囉,呵呵,又可以寫少兩行.........
8 D% }, A/ |, tTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
細佬講中學生教育營,我覺得像小學生訓練營...可能套劇係三年貨品啦,有九成唔多UP DATE啦,
7 ^. K( e6 |% e' U% f, Q8 z% T% [ATF訓練都唔係這樣訓練,可能套劇拍前,同警察關係科囉唔足資料,訓練營真浮誇啦,真正HK ATF唔會這樣訓練
細佬講中學生教育營,我覺得像小學生訓練營...可能套劇係三年貨品啦,有九成唔多UP DATE啦,5.39.217.77:88988 ?* t, j+ |) [1 }& q. z
ATF訓練都唔係這樣訓練,可能套劇拍前,同警察關係科囉唔足資料,訓練營真浮誇啦,真正HK ATF唔會這樣訓練:hahahah ...
5 x- ^7 }! z- x2 \! ~5.39.217.77:8898timmaxsing 發表於 2014-3-25 12:06 PM
公仔箱論壇) S$ X# ]1 m- X& x# n6 |# Q
tvb now,tvbnow,bttvb& x, ?$ z: T7 A& `7 T
係囉。資料搜習做得唔夠好。4 c6 Z7 R7 l' Q, h8 D0 E& k* N5 o8 \
其實我好怕人鬧我成日針對本劇,不過J神哥你都覺得ATF特訓營似小學雞教育營。: ^( a3 {6 m8 I& U" U" h# p( n
但係特訓劇情又唔係一無是處,明天會講講....
* _2 z4 P( p! D) u' Q

/ e( B) A' R! ?5 R  r( F' @公仔箱論壇係囉。資料搜習做得唔夠好。
2 ^! F/ O( q9 O$ ]. p% |' _5.39.217.77:8898其實我好怕人鬧我成日針對本劇,不過J神哥你都覺得ATF特訓營似小學雞教育營。4 }0 U; N' q3 d& S. Z
但係特訓劇情又唔係一無是處,明天會講講.... ...
9 `+ k. E0 s0 S, J6 B公仔箱論壇leekwoklam 發表於 2014-3-25 12:53 PM
tvb now,tvbnow,bttvb3 `- N" n; d, P9 \% o
5.39.217.77:8898+ ]+ }7 X& [! i0 a2 |
5 {6 N0 J7 M9 S: m/ D
5.39.217.77:88981 h" A/ F+ r) ~) S, N7 D0 w1 m/ c
leekwoklam不要這樣想,每套劇有好的地方,也有不足地方,就如劇情都有直到可觀之處,我就講返第二集呀,ATF發現會場的其他計時炸彈,負能量責拆除計時炸彈一幕,做得非常好, 為什麼......
5 r: |* `& `( Q# t. W/ h& _在現實中每位ATF成員都要面對高度恐怖襲擊威脅時,負責處理爆炸品、生物武器、化學武器及輻射核武器等危險品事故,及負責當中的押運任務等...所以ATF係警察中的最強精煉部隊之一。 tvb now,tvbnow,bttvb; _. w- f4 x3 }2 y; T5 [
劇中就如處理爆炸品一幕,編劇在這劇就反映出劇中ATF演員演出到真正ATF部分一幕的好處啦,就我哋劇迷繼續觀看啦 。
5 B1 y+ I" B' qTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2704638
" Y# ^6 p+ c7 G* s, k+ Ltvb now,tvbnow,bttvb27046395.39.217.77:88981 Y' h" L9 }% }
2704640公仔箱論壇* l) r( q5 S7 z0 g) D$ @
leekwoklam不要這樣想,每套劇有好的地方,也有不足地方,就如劇情都有直到可觀之處,我就講返第二集呀,ATF發現會場的其他計時炸彈,負能量責拆除計時炸彈一幕,做得非常好, 為什麼... ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! i4 \) l* P% b. a/ e# n
timmaxsing 發表於 2014-3-25 03:20 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! q  j' _3 l4 s) |# k' r' A4 f% j! R

5 X8 E$ S+ T* u  n- d: L7 b+ u5 \公仔箱論壇咪就係覺得頭一二集好睇啲, 有少少吸引睇落去, 第三集開始好失望... 唔知TVB會唔會有啲由頭好睇到尾嘅劇呢??
) V4 L" d$ ]( W$ _  `2 r, Z5 M$ f5.39.217.77:8898多謝J神兄, leekwoklam 兩位巴打update我香港嘅知識, 原來香港真係有ATF架喎!
6 C1 G0 Z* Q5 p8 H  {TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。6 }9 O( ]! Z( w
十幾年前啦暗戰,嗰陣仲未讀完晒書。5.39.217.77:88980 N. I! L# z1 I! s9 W* [; [
咁拍住拖先啦,26歲就想做媽咪?唔?你鬼馬嘞! TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。6 B/ K' I% u# D0 F9 M5 I* J
leekwoklam 發表於 2014-3-25 11:34 AM
6 d% o, q- v1 {, HTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。公仔箱論壇) ]5 U& H% m$ H: V
拍緊拖喇, 都好難26歲前生仔架喇.. 講番你post啲相吖, 蒙嘉慧靚過佘詩曼好多喎!
其實我一向都偏幫tvb嘅,屬無記大好友。我發呢類“狀似踩人笑人”嘅帖,目的係想從較細微及非一般嘅角度發掘話題。
/ Z7 Z/ ?3 o' `5 N6 M9 r; @; {5 w公仔箱論壇 5.39.217.77:8898& L: l- T- Z- H; b2 Y' C. t
因為,一啲大路去讚彈劇情的帖我好想留番啲機會比其他會員好好發揮。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- F2 O/ S4 L* O1 Z6 e! ^
公仔箱論壇4 a5 C$ _: i0 p
基本上本帖嘅話題係一讚一彈(笑)梅花間竹式發放,所以各位網友見到取笑特訓營嘅連環圖我都唔想一次過放晒出嚟,中間仲加插咗【永遠懷念蒙嘉慧】都係基於此原理嘅唧,希望今日解釋過,各位網友會清楚我嘅難處,其實扮演衰人角色去彈人哋有時要有好大勇氣架陰功。) T# L4 M: X. Y3 v" E. \
tvb now,tvbnow,bttvb# |3 i' D* O  M& d( G
至於重提「斯諾登(Edward Snowden)事件」 亦係想幫本劇打個底,係用嚟唱好無記以香港為背境拍諜戰題材,絕對係可行嘅而我亦睇好會幾精采,其實我幾日前已安排好今日回帖時,會讚同間諜劇係一個好賞試,因美劇都形容香港係一個各國間諜交手嘅好地方。
* g# W. F  a4 }
公仔箱論壇0 U7 h: y0 _- |
唔信嘅話請名位欣賞下一張回帖吖。
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-3-26 01:26 PM 編輯 * k! ~- a) }2 X, d. @% Y

% x7 K  }0 a4 j/ Y5 |公仔箱論壇美國諜戰劇《Covert Affairs》都在港取景
( @2 _3 B$ W* j0 v
其實,在美國剛完最新一季嘅諜戰劇《Covert Affair》結局篇亦都在香港取景拍攝,劇中涉及中、港、美三地情報員交鋒情節,最得意嘅係劇組竟將以前聞名嘅西營盤高街鬼屋,設定為間諜嘅基地。  m' Z& p4 \8 B$ U. F

- y( }6 Z- w+ p$ i; |# w$ v0 HTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
) k  @6 P3 b6 r3 |" W& Dtvb now,tvbnow,bttvb% {; g2 l+ R9 g5 b  ]
羅拔烈福及畢彼特舊戲《諜戰》,都有形容本港係中、英、美間諜行動活躍區域,一想到呢啲,我對《叛逃》嘅間諜劇情即時多咗幾分實在感。
公仔箱論壇) D  o3 O# o6 Z& W$ F8 R, ~

/ B+ i8 g( i! E; ]# sTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。拍緊拖喇, 都好難26歲前生仔架喇.. 講番你post啲相吖, 蒙嘉慧靚過佘詩曼好多喎!公仔箱論壇7 E+ ]2 O$ B5 h* A& a3 o
大文細佬 發表於 2014-3-26 12:24 AM
7 Y2 `5 H: j& j- itvb now,tvbnow,bttvb
; b: S. N) Y) }) m: s# e9 KTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。唔好鬧我,但我其實一向都唔覺得阿佘係好靚。佢個鼻形好特別,唔識點形容。
- v( S$ G8 D& y- A公仔箱論壇30歲前嘅佢有股傻氣幾吸引嘅,但而家無晒咯......
公仔箱論壇$ v5 r  y& {( J: w3 H0 H

) ?: _: o' N5 `/ `7 }TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。5 a. p) |* [2 P1 A% B; k
願你同Honey拍拖生活甜甜蜜蜜吖........
0 {0 g+ \4 S% e' q2 Ctvb now,tvbnow,bttvb
美國諜戰劇《Covert Affairs》都在港取景tvb now,tvbnow,bttvb& s; Q! U" _& Z/ p1 B' s
其實,在美國剛完最新一季嘅諜戰劇《Covert Affair》結局篇亦都在香港取景拍攝,劇中涉及中、港、美三地情報員交鋒情節,最得意嘅係劇組竟將以前聞名嘅西營盤高街鬼屋,設定 ...tvb now,tvbnow,bttvb1 A* g! {& D3 F
leekwoklam 發表於 2014-3-26 01:13 PM
( X+ f5 u0 W# @' J. c+ T) p( R
( T1 y0 ]1 G2 n4 Q# e
香港有得播咩?? 你都幾留意其他國家嘅劇架喎! 咁你最鍾意邊度嘅劇呀?
, F* S; w( e# L公仔箱論壇
2 q3 {1 y7 s- [9 Z- q5.39.217.77:8898講番叛逃吖, 過咗trainning呢段, 又不致太差喎. 不過提及莊有正跟蹤韓諜助手時根本應該最終都可以直接跟到去公屋架喇, 只不過葉婷咁啱响呢個時候老點韓諜助手改時間而變咗跟葉婷啫, 其實莊有正可以直接同沈sir講因為跟個助手所以跟到去公屋咪得囉, 個樣洗乜咁驚青呀?5.39.217.77:8898, T5 ?3 `. A2 Z6 Q8 z0 d2 A5 k

; Y3 T% t- S- z$ a# I個人感覺全個ATF演得最好都係關禮傑(沈志敖), 可能佢個樣奸奸地夠嚴肅, 入型入格!
等我体完守业者就来体叛逃
0 A- i& r, b( s. L, V2 ?
+ v. q! c# p. H2 q公仔箱論壇香港有得播咩?? 你都幾留意其他國家嘅劇架喎! 咁你最鍾意邊度嘅劇呀?
- c, i9 }6 {) W* \* k公仔箱論壇5 R6 l1 v; y: v/ `) k+ D
講番叛逃吖, 過咗trainning呢段, 又不致太差喎. 不過提及莊有正跟蹤韓諜助手時根本應該最終都可以直接跟到去公屋架喇, 只不過葉婷咁啱响呢個 ...公仔箱論壇! F8 W( j3 u! P/ q+ A! y$ X
大文細佬 發表於 2014-3-27 12:23 AM
5.39.217.77:88987 l+ D8 O1 A0 i& w: |8 g; t) b! H

( u2 ^/ @3 f$ I) j( U其實歐美劇先係我主要娛樂,有啲美劇巳睇咗十幾季。睇《Covert Affairs》係睇美版,香港版本往往要遲一兩季架。
+ I, {3 t, R3 M& k睇無記劇會一路睇一路寫發帖內容,睇美劇反而先會集中精神去睇。
+ u7 B8 e8 Y/ h* d# V

2 W) j; d4 _3 Y- X( V& KTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。而家舖伏線正式講間諜情節先至係好睇嘅開始,所以教育營已經忘記晒囉。
& `. v  V! `1 B+ Q% P: f3 T8 @5.39.217.77:8898我都話你有對陰陽眼架啦,睇劇仔細非常好傾,我都研究下你講嘅劇情先..........