返回列表 回復 發帖
6 V' W- X- m; L! B: q, A: X. w雅妹好, 唔知架,好睇就我和樓主兩人"雙刀起筆"勁寫, 唔好就可能唔寫囉
* _' F1 i, B0 v7 f; Z. \! Qtimmaxsing 發表於 2014-3-18 09:58 AM
# h5 Z4 r+ D) `9 ]/ [) Z
! w- p3 S$ I0 z
1 b$ e* z* `$ \* t7 E公仔箱論壇加油 不過如果劇集係唔好睇嘅,寫來都冇用 希望好睇啦
: b' M) h! H+ |, Y' v+ f% o6 x( ?% [TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
: |6 h4 v$ b# [: r9 k" nTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 }# q6 x4 f' O6 I6 m
加油 不過如果劇集係唔好睇嘅,寫來都冇用 希望好睇啦
- F  r* B8 O9 E9 g- D3 Q2 _公仔箱論壇LastWinner 發表於 2014-3-18 02:29 PM
& C% y+ P1 s1 [7 [9 xTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。所以有兩大寫筆守則:* D3 S/ [  Y2 B! |0 K% B8 m. q; j
1.唔好睇集數DEL,唔寫...免聊天中失彩 公仔箱論壇' }8 l  t$ O5 z% y4 F! y
2.好睇集數龍飛舞筆,加以灌水(註:精彩文章,不要你想的灌水呀);以免令你們失望
6 E  }8 E; c% p6 p) T% z6 `6 i! T8 P5.39.217.77:8898
0 x' @6 l6 t1 B+ X3 eTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
$ ~) u% F% x7 g4 J
" q$ D$ i5 y4 o/ b, a+ {3 `: d; M( t% Z+ X6 F3 u- z& l
你睇食為奴就知,大結局好求其咋公仔箱論壇/ n/ l( n" ?$ q1 X& W# L! X! ^4 M0 c
LastWinner 發表於 2014-3-18 02:27 PM
6 k6 p" v) s& n  S

食為奴係奇特笑肚之作,《叛逃》天方夜幕之作,所以有代觀察

我估最後劇情女主角會遭到恐怖分子挾持
* X: @" A! t5 f  F) B+ J4 A5.39.217.77:8898chy25 發表於 2014-3-18 07:20 PM
( k6 P6 J( K& q; {+ n公仔箱論壇好好想像,TVB時尚都有出其不意的結局,真是令人有像味覺一樣,試齊所有口味,所以該劇情其代故事發展。
$ b+ `4 o4 |( X3 S. Wtvb now,tvbnow,bttvb食為奴係奇特笑肚之作, 但《叛逃》天方夜幕之作,所以有代觀察公仔箱論壇$ d! H! w% T. J
timmaxsing 發表於 2014-3-18 02:50 PM
! b  J) R, E) {1 u, b# ltvb now,tvbnow,bttvb
8 W1 u/ l, F1 P* Z/ Z7 O' k3 s公仔箱論壇《叛逃》都係一樣,開頭好睇,後尾就
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-3-19 12:26 PM 編輯 5.39.217.77:8898% L- A* \* k7 f: P- Z6 s, C
+ w" O4 y# U1 E( \1 W$ c
唔係話事後孔明,但係無記負責排劇上演檔期的大員都應該心知肚明,一套過咗食用期限咁耐嘅劇集,存在嘅弱點真係應該唔少啊。5.39.217.77:8898( l4 U; h' A: ?
公仔箱論壇, c0 c" E0 \9 h: C* ~0 Y
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
0 b) w3 P+ i$ t' ]( o( M" vTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。chy25 發表於 2014-3-18 07:20 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。/ [# ^! r. [" f+ m8 p- L
係咪純粹估嘅呢?不過無記嘅編劇越嚟越容易比觀眾推算到劇情就係事實咁囉。
5個中老四圍騰
其實我對唱K真係無野好講,而家又係個堆人,日日睇就黎佢去廁所都睇蹬,夠悶未呀
- v' o2 J: L# L1 _
3 J/ o: F6 M/ {# H  s
$ ~) [7 X4 K9 h( A# y+ D7 a5.39.217.77:8898你睇食為奴就知,大結局好求其咋tvb now,tvbnow,bttvb2 ]* @* V3 y" t/ |6 c
LastWinner 發表於 2014-3-18 02:27 PM
4 B, ^0 Y6 c. g' R, m
睇完得個問號,完全唔知點解又要士旦收尾
未開始睇呢套劇呀! 啱啱得閒睇下論壇, 睇完你加比人啲對白, 真係要寫個"服"字比你, 一定會笑囉!5.39.217.77:88987 b& C" T6 P: v8 b4 V4 a
5.39.217.77:8898. N( F, I1 x8 n8 c' t
聽講套劇係倉低貨, 唔知係咪之前蒙嘉慧簽咗去HKTV, 所以抽起, 到依家可能同蒙嘉慧傾緊回巢, 所以攞番出黎播呢? 我都係估估下!
- j6 M) r& j6 R公仔箱論壇TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。  v+ i: a! u( T; o/ ]
希望套劇有水準喇! 話時話吖, 點解焦點區無叛逃討論子區嘅???
起初焦點有論區,但該劇回流咗這裡,在這裡討論都係一樣。
未開始睇呢套劇呀! 啱啱得閒睇下論壇, 睇完你加比人啲對白, 真係要寫個"服"字比你, 一定會笑囉!TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。5 u' M( \, f  g

" z2 v0 H4 j8 j  N; O+ [3 b8 c) Btvb now,tvbnow,bttvb聽講套劇係倉低貨, 唔知係咪之前蒙嘉慧簽咗去HKTV, 所以抽起, 到依家可能同蒙嘉慧傾緊回巢, 所以攞番出黎播呢? 我都 ...
. L7 A( I3 i+ ZTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。大文細佬 發表於 2014-3-20 01:04 AM
. @& a: m/ _1 N7 y2 [
蒙嘉慧好令但戲都係MAMA 地
起初焦點有論區,但該劇回流咗這裡,在這裡討論都係一樣。7 T! l" a/ d0 {" H) w
timmaxsing 發表於 2014-3-20 01:10 AM
8 f" \) |0 A. m/ a% l# c  x公仔箱論壇
* I) n' c7 n* o. x' F/ v7 N5.39.217.77:8898多謝J神兄! 其實邊度都一樣嘅, 如果集中一處可能會好啲, 响晒劇集綜合吹水區會歸一啲. 5.39.217.77:88982 a  t/ }0 a: |! i  k7 h
個人建議要提下啲人, 如果要發帖, 最好標題要講明討論邊套劇. 因為如果好似我以前咁發帖, 只係講某啲point, 啲人只係睇標題都唔知我講邊套劇.. 咁咪waste咗啲data base位囉
- Z/ f1 r- n! M; a" x- v
4 U. w' a4 g/ z& x講番呢套叛逃吖, 你地睇咗幾集, 有乜comment呢?