返回列表 回復 發帖
' E  q. O0 M9 Q* Q$ Y( @第1集 天下無雙5.39.217.77:8898" T" e5 V& m6 h$ E$ x
第5集 每一個明天   黑夜不再來TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。1 ?; U1 |+ [$ h: V
第6集 人來人往5.39.217.77:88983 \6 d) ?2 \7 C- x; }6 F6 u% |) e, m
第7集 每一個明天
8 |3 Q. O6 \9 H% S4 R* h  V$ x, b- X第8集 每一個明天tvb now,tvbnow,bttvb4 l0 k" {# F- |. S2 g3 S
2 }7 X( E0 `- x# g$ y. {
真係好好聽~
# C1 y8 \7 k  K1 `& r: z& v5.39.217.77:8898zzleezz 發表於 2014-4-10 07:36 PM
( Z: S! @% ~6 a- }7 O  m公仔箱論壇6 |1 w3 K. [7 ~2 y+ o  U% ]$ |4 M* p
咁啲歌手嘅歌算係本劇嘅甜品囉,唔喜歡睇劇情都有第二個選擇,幾好......
- g$ ~5 _/ u0 L* dtvb now,tvbnow,bttvb公仔箱論壇/ \9 h3 B# K) H! d2 P
唔知係咪姚子羚個喊樣慘樣真係非常令人難忘,所以成日都遇上各種悲慘角色。就算喺《女警愛作戰》做癲婆蘇星佩,戲份少但一樣悲慘,睇完都有啲心酸。
0 J9 k8 {3 u4 c& w
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
全對,劇中姚子羚中給觀眾一個新感覺,我也早前講過少少啦
' J5 l' @0 {) G; j) J( ^* f! v5 c& Qtvb now,tvbnow,bttvb由《我的如意狼君》的劇迷一定記得他們是同浩然演情侶檔,被浩然這個超級愛情騙子欺騙,最後因愛成恨,一刀插死浩然一幕啦,但《愛我請留言》中令夫妻之間備受考驗,
5 m2 k; f; S9 m" LTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。最終子羚更患上抑鬱症。有一幕蹲下身靠向櫃玩自閉, 子羚該角你們睇時,可留意一下啦,演得好入格局架
! u. D" W. s, {* h% s# oTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。公仔箱論壇- ^6 G0 V3 {2 k
我愛姚子羚 。請大家留意佢雙喊眼。同係喊戲,但由Elaine演譯真係悲苦百倍,真架!
( |8 i# ]5 A. Y- F7 e) ]5.39.217.77:8898tvb now,tvbnow,bttvb$ X  B1 P  I, A2 M
不過佢真人咁靚女,所以貼番啲靚相平衡一下。
回應宋柳娟靈體上身事件如下 ,不過...睇完記得要比TVB呀
$ h  r4 `/ _" @  n公仔箱論壇
天下無雙,今天我非常寂寞,男子汗,相愛很難,漫步人生路,我是癡情無限,快樂,陌上歸人,富士山下,每一個明天,黑夜不再來,人來人往,玻璃鞋,身外情,少女的祈禱,非走不可,心債,好多林夕同陳輝陽作品,體完呢部劇發覺原來真系以前d粵語歌好聽d
琴晚一次過睇咗1至6集, 真係估佢唔到, 6集裡面只係宋柳娟呢part我覺好睇好笑(並唔係因為leekwoklam係梁嘉琪fans), note:我唔係梁嘉琪fans!.. 坦白講, 梁嘉琪演戲好過女主角. 我指任何角色. 但值得一提係套劇講宋柳娟响咖啡店比店員誤會係國內同胞時, 因為我係土生土長香港人, 所以笑到肚痛, 但無可否認, 國內同胞會唔高興囉. 雖然e+仲有幾多國內同胞外表比較突出, 但佢地都有好多唔係咁娘架喇.. 唯一要佢地知道嘅係公民義務, 例如排隊&保持社會清潔.
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。' n0 H  j- @) N( M
睇少一、兩個留言都驚跟唔番劇情,都係淨係睇009算數......
$ z  I: E1 I) a' v- L4 b5 `* ]# TTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。leekwoklam 發表於 2014-4-7 08:35 PM
7 v- x: z: \# L3 l6 F! ]+ q公仔箱論壇公仔箱論壇, w$ q" x0 }9 ]6 \& B. s
隻009响梳化企响度勁可愛呀!
; |$ c) c, J6 f" \5 Wtvb now,tvbnow,bttvb% r4 @# {  m( i
隻009响梳化企响度勁可愛呀!5.39.217.77:8898: ]- g3 V  U$ K$ H" v; M3 V$ {
大文細佬 發表於 2014-4-15 02:23 AM
2 o% n8 m# o& Q* i$ I5 \7 a. f: etvb now,tvbnow,bttvb公仔箱論壇; n1 x: U& e; G+ E
細佬,你又返咗嚟啦,太好了。
  n! L# j6 D6 s$ m$ U% V. H& _5 V. W9 G( {tvb now,tvbnow,bttvb公仔箱論壇- z! j, G) G+ U- V2 X
所以我都話,本劇會唔會成為嘉琪佢喺最近兩、三年嘅代表作呢?
& C- D! d. O6 [& B4 {TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。$ l2 v; z  `6 S0 U  L1 G1 C
劇內呢兩位小朋友(悠悠同009),真係成為我暫時唔放棄本劇嘅三大原因之一。
回應宋柳娟靈體上身事件如下 ,不過...睇完記得要比TVB呀 4 L. w5 Z7 k6 Y" U+ Z2 A4 a" l) S4 s
27191014 r" d( ^6 }5 D% \7 L
timmaxsing 發表於 2014-4-12 01:11 PM
2 S7 l6 q) R3 j) i" Y公仔箱論壇
+ o- w$ h/ N. {: iJ-神版主,Sa姐個假髮真係好肉酸吖嘛。
2 v6 S) E; n% [! M" U* N5 x5 l- J6 ]& z) Q
BTW, 你係咪鬼太郎啲fans呀,我見你對動畫好有興趣喎,你新舊兩個肖像相都係卡通嚟噃。
% P. o- n/ G) o7 q2 C公仔箱論壇
* c  K7 K: o6 h5 o* l+ p5.39.217.77:8898細佬,你又返咗嚟啦,太好了。tvb now,tvbnow,bttvb: ]4 b3 o( Y" L3 |& x: ]
' I6 C6 p- y, _" D
所以我都話,本劇會唔會成為嘉琪佢喺最近兩、三年嘅代表作呢?
0 @; _0 v( T8 sTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。; Z7 p, p" F& X: B6 i1 @* Q0 o4 y  L
劇內呢兩位小朋友(悠悠同009),真係成為我暫時唔放棄本劇嘅三大原因之一。 ...
. e( f+ D' c- ?$ X6 Vtvb now,tvbnow,bttvbleekwoklam 發表於 2014-4-15 04:01 PM
0 e$ a& x* }/ F6 r  BTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。8 O5 S6 A& M- b
係呀, 今個星期 spring break 呀! 追唔切你地嘅進度添... 睇咗幾集, 我like009&宋柳娟
* P5 D$ Y7 o& ~$ jTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
/ Z2 C) j( ?- v0 a6 p0 ]) i# Btvb now,tvbnow,bttvbJ-神版主,Sa姐個假髮真係好肉酸吖嘛。
0 K" {* H+ {. c5 M! |( E- X( A( k公仔箱論壇
. s. t) [* F, L* DBTW, 你係咪鬼太郎啲fans呀,我見你對動畫好有興趣喎,你新舊兩個肖像相都係卡通嚟噃。
9 |9 ]7 H( K- w& n公仔箱論壇leekwoklam 發表於 2014-4-15 04:07 PM
; B* I$ Y6 `1 B* Y3 A) T其實無話喜歡定不喜歡,可能我的工作自由性較大,在時在刻的時間都找劇集睇,無分任何類別,肖像問題就網上見得意未做肖像相囉,喜歡睇鬼太郎動畫就要講返13年前因工作關係到訪鳥取縣境港市JR鐵路公司做交流,見到主題車站好美,再看...
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2 L) J& l2 p# [1 s6 y, K% }3 r
- X- _$ I' J1 Q
係呀, 今個星期 spring break 呀! 追唔切你地嘅進度添... 睇咗幾集, 我like009&宋柳娟5.39.217.77:8898! q! t- C! h# Q. a: n; [2 y
大文細佬 發表於 2014-4-16 06:02 AM
$ I) Q8 g: ~7 p! _5 P. a  m. g3 htvb now,tvbnow,bttvb慢慢嚟啦,繼續睇本劇嘅其他原因包括姣妃同黃金富呢pair「父女戲」好睇,黃金富鬧姣妃成日唔著褲周圍走幾好笑。
3 `$ k) Z; I4 _2 u$ Z' f3 d5.39.217.77:8898慢慢嚟啦,繼續睇本劇嘅其他原因包括姣妃同黃金富呢pair「父女戲」好睇,黃金富鬧姣妃成日唔著褲周圍走幾好笑。% b9 H8 U- N9 U  K! H+ n; W
leekwoklam 發表於 2014-4-16 04:47 PM
) R6 ^  x/ ~+ Q8 dtvb now,tvbnow,bttvbtvb now,tvbnow,bttvb- Y/ Q' j6 s% ^1 {
黃金貴去到當年女兒的幼稚園,變左安老院,諗到自己會孤獨終老5.39.217.77:8898, u! l8 B& @& N8 S2 ^
跟住去搵樂天送,在樂悠悠面前,因為想念女兒而崩潰大喊,關禮傑全段都做得好!! 睇到心都up埋!. v' c* L: ~5 V; y
  " B& E* d! r/ W1 T: l2 B
之前同樂天送食菠蘿油,扮到自己有個女兒好幸福咁,但其實係自己一個人,唔知個女去左邊,關禮傑做到果份悲從中來的感覺,同樣拿捏得好好!

評分次數

• timmaxsing

唔記得講對我嚟講好重要嘅comment添... 相信香港人要比七百萬以上個like呢套劇, 因為呢套劇唔會好似其他啲愛情劇咁用外國嘅歌做background music.. 用晒本地歌星唱嘅歌呀!.. 個人意見:如果可以同時新舊歌夾住播仲好!

評分次數

• timmaxsing