返回列表 回復 發帖
2 Z: @8 ~/ U) y; ?2 L/ [5 s
佢哋两個將黃金貴同Sa姐劇中的角色發揮得淋漓盡致,姣妃都好搶鏡,D衣着化裝够誇張!! @3 y$ x: _5 B) D. e
mnb1123 發表於 2014-4-5 01:55 PM
無錯。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- [. C. E7 Q8 N! f; `
依三個角色好搶
公仔箱論壇  h( t2 _5 ?- L) c* p
對!
. R' ]: F! r) t  }睇黃金貴同姣妃零舍醒神,佢兩位加埋悠悠及009巳经成我睇本劇嘅精神支柱。
& b5 `( j# r9 d5 TTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。另外,我一見到洪永城我就會行開行埋做其他嘢,佢個角色張日熙,“乞人憎”指數非常高。5.39.217.77:8898  z) z2 u; o3 [5 g1 B
2713144 ...
3 P" {: P; a1 C; h6 @TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。leekwoklam 發表於 2014-4-5 02:25 PM
老實講... 全劇表現最差果個係洪永城,D戲好假,唔入戲。
老實講... 全劇表現最差果個係洪永城,D戲好假,唔入戲。5.39.217.77:8898# R5 Y9 k: l6 h2 c
hello12324 發表於 2014-4-5 03:47 PM
5.39.217.77:88984 I# U3 E# c& ~/ N, S  r
係囉!難得TVB仲話力捧佢主持同演劇雙線發展。
3 {" t* W( p1 n/ d; y! [TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。4 O6 @# [! i' i. X) p3 U
我諗佢最入戲嘅係真係以為自己做咗翠如BB個男友(啲週刋傳洪永城籍拍本劇期間,假戲真做力追翠如,可惜BB始終拒絕)囉。
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
3 i. w5 `: [, U都係講事實o者~~公仔箱論壇7 D3 L9 j* a! t) Q7 [
我都好欣賞佢...佢好有火... 同埋真係睇得出每次都有進步.
- @  W3 m+ G& c. D公仔箱論壇
7 Y" x% D: z7 B1 L( g2 N5 f7 |tvb now,tvbnow,bttvbSa姐個角色性格其實好好講... 戲份應該唔少.
/ A$ x: _+ s2 v+ ~" t]仲要佢唔止得翠如同張頴康依兩條線, 仲有同皎妃條線. 相信最後佢地係會成為朋友 ...公仔箱論壇- u) [, T' u1 f5 y+ I
hello12324 發表於 2014-4-5 03:34 PM
.! c; H# F' a8 B: o6 }
tvb now,tvbnow,bttvb7 o0 \) e1 e! r6 `( p9 q
哈哈,嘉琪身邊又多個自己人。5.39.217.77:8898( h- Z" k/ L* t7 N4 i% s
第一次睇嘉琪做怪談,佢當年真係好比心機,連比人擺咗上枱要佢去召魂都無怨言,佢都一路喊但一路做完為止,非常敬業樂業
* A' Z  q) ?2 N. s$ Btvb now,tvbnow,bttvb 公仔箱論壇% S6 K% ]6 C4 w( |
Sa姐一角真係可以有得發揮,請繼續支持。
5.39.217.77:8898, u( {# J1 t2 u( @& f: f; T

9 t: Q& O" ?8 ]/ Q5.39.217.77:8898係呀,飄飄忽忽咁,呢啲唔知算唔算眼高手低拍攝手法嘅代表......
0 x0 H/ n) ]! n  u& y9 T4 G9 p5.39.217.77:8898tvb now,tvbnow,bttvb" d* w$ G( d5 t  H1 d6 {" g0 E
我已经有啲支持唔住,過咗4,5集咋,仲有三個星期點頂呢?公仔箱論壇2 [( {4 b- y2 O: Q1 }4 O( K$ V
leekwoklam 發表於 2014-4-4 12:49 PM
! g( N1 s5 L' K5 a' M* P" x1 {
公仔箱論壇4 x; M8 H. ?5 X
劇組人員想講出現代人喜歡以電話短訊 / 通訊apps溝通, 以及所帶來的問題
$ c, R9 A- m3 }5 V1 y其實呢個諗法唔係唔好, 但拍攝手法就真係破壞套劇, 明明可以好簡單交待的事, 又要拖長來拍, 仲要東一忽西一忽

評分次數

. p+ [; B' `: y+ \6 X係囉!難得TVB仲話力捧佢主持同演劇雙線發展。
2 C8 C8 r" U( ?( T; UTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2713924
1 J3 f& \$ K8 d我諗佢最入戲嘅係真係以為自己做咗翠如BB個男友(啲週刋傳洪永城籍拍本劇期間,假戲真做力追翠如,可惜BB始終拒絕)囉。 ...6 a/ c3 E% F; v8 b
leekwoklam 發表於 2014-4-6 04:00 PM
tvb now,tvbnow,bttvb* q; I  N2 }/ M- i4 p) C
  tvb now,tvbnow,bttvb( f2 L7 U  z# }. |; {
講開拍劇新丁,年幾前《巴不得媽媽》的岑麗香,以至近期《食為奴》的何雁詩,都係拍劇新人,演出難免唔夠自然,但岑麗香和何雁詩勝在角色討好,又有一班前輩,例如,錢嘉樂、黃淑儀、王祖藍、胡定欣等等照住,就算個新人點唔好,都有班經驗豐富的演員橕住,觀眾相對容易接受TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。. m0 p$ l3 z# ]- B$ R$ ?6 |- T

2 z) V5 u7 r, M但洪永城呢... 新人演出生硬就一定架喇!《單戀雙城》和本劇兩套劇集都係角色唔係討好,佢拍擋仲要係林夏薇、黃翠如呢D經驗相對少既演員 (雖然呢套有老戲骨關禮傑,但完全同洪永城果條線係分開),本劇角色更新係「乞人憎」(雖然KK在《守業者》角色都係「乞人憎」,但人地老戲骨收放自如,D觀眾睇完都會讚好),電視台高層為左捧一個新人,盲目咁俾佢在多套劇集出鏡,真係唔係上算,咁係害左佢!我而家真係唔想係電視劇再見到洪永城$ }/ ^4 L9 w/ D3 m- l

' I2 \$ j( a0 R+ p9 S9 J; l, Q. H8 o5.39.217.77:8898原本播完此劇後的劇集又會有洪永城,但早排電視台話變陣,跟住會播國內的《西遊記》,好彩唔使又連續見到洪生

評分次數

' b9 |8 m$ G' p/ y

2 ^5 N1 v1 C+ E3 q; M) ]tvb now,tvbnow,bttvb講開拍劇新丁,年幾前《巴不得媽媽》的岑麗香,以至近期《食為奴》的何雁詩,都係拍劇新人,演出難免唔夠自然,但岑麗香和何雁詩勝在角色討好,又有一班前輩,例如,錢嘉樂、黃淑儀、王祖藍、胡定欣等等照住,就 ...
4 B3 s5 Y) V4 Jtvb now,tvbnow,bttvbtycn3320 發表於 2014-4-6 10:44 PM
; Y: {. w; t7 _  U! C4 s: sTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。對,同意你說法,另外該新《西遊記》同舊有不同,遲D我會詳細介紹及評論該劇,THX!
公仔箱論壇/ g  _* ^) t6 v" P* }

% a3 p0 I' z4 f  {( {" i0 t; s+ I: L: T劇組人員想講出現代人喜歡以電話短訊 / 通訊apps溝通, 以及所帶來的問題
, p3 I- T, r/ k/ C! @) ?, i% HTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。其實呢個諗法唔係唔好, 但拍攝手法就真係破壞套劇, 明明可以好簡單交待的事, 又要拖長來拍, 仲要東一忽西一忽 ...tvb now,tvbnow,bttvb$ o, }& j4 ~& Q8 Z8 w
tycn3320 發表於 2014-4-6 09:57 PM
公仔箱論壇& R( [& |) o( h* `
睇少一、兩個留言都驚跟唔番劇情,都係淨係睇009算數......
公仔箱論壇+ f, E+ J, H1 x; i2 g
  公仔箱論壇* k2 X0 \/ o1 M1 `) P9 g
講開拍劇新丁,年幾前《巴不得媽媽》的岑麗香,以至近期《食為奴》的何雁詩,都係拍劇新人,演出難免唔夠自然,但岑麗香和何雁詩勝在角色討好,又有一班前輩,例如,錢嘉樂、黃淑儀、王祖藍、胡定欣等等照住,就 ...
9 R4 \* h. C4 c* Dtvb now,tvbnow,bttvbtycn3320 發表於 2014-4-6 10:44 PM
# _9 S# P& B/ f6 v公仔箱論壇
$ N" Z0 p: p4 L4 m, h4 c% Otvb now,tvbnow,bttvb絕對有同感,TV低B今次真失策,棒佢变佐害佢。我看洪永城想再上一層,TVB監制同編劇真係要好好檢討諗D新桥,起馬佢而家有D負人氣雖然有D乞人憎,佢本人唔係咁差而係角色問題,揾两餐......真係唔容易
- j3 j) m8 e6 c( z5.39.217.77:8898  
  l, g  u3 j' G6 w! R! R  ?( |公仔箱論壇講開拍劇新丁,年幾前《巴不得媽媽》的岑麗香,以至近期《食為奴》的何雁詩,都係拍劇新人,演出難免唔夠自然,但岑麗香和何雁詩勝在角色討好,又有一班前輩,例如,錢嘉樂、黃淑儀、王祖藍、胡定欣等等照住,就 ...
! u) D) z8 ?' `# M公仔箱論壇tycn3320 發表於 2014-4-6 10:44 PM
5.39.217.77:8898! w% A! k1 s! P+ E5 E- ]4 B& t

/ M5 X8 M/ I" U2 b3 }5.39.217.77:8898絕對有同感,TV低B今次真失策,棒佢变佐害佢。我看洪永城想再上一層,TVB監制同編劇真係要好好檢討諗D新桥,起馬佢而家有D負人氣雖然有D乞人憎,佢本人唔係咁差而係角色問題,揾两餐......真係唔容易
佢做得堅放...十萬個like
愛回家入邊果個樂悠悠好似神槍狙擊入邊果個輝霆,禾懷疑區地系未2兄妹
發覺到愛我請留言有2首醫神地歌,一首富士山下,前集有首人來人往,無怪得甘熟啦
發覺到愛我請留言有2首醫神地歌,一首富士山下,前集有首人來人往,無怪得甘熟啦3 E% d9 E" P, @! k2 C
b1991 發表於 2014-4-10 02:02 PM
+ u- `0 n( ]/ r4 L
第1集 天下無雙TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。4 @6 o, w) j9 }: y( m
第5集 每一個明天   黑夜不再來
: L: D; W' g$ M0 W! x5 E$ H公仔箱論壇第6集 人來人往
1 i# y4 X4 L$ \0 d4 lTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。第7集 每一個明天
* A- v+ ~- d( t1 m$ p9 R+ D/ |5.39.217.77:8898第8集 每一個明天tvb now,tvbnow,bttvb& [% C4 o& [1 w: K2 S! D
tvb now,tvbnow,bttvb8 P- A7 x5 S5 l& F, Q
真係好好聽~

評分次數

• timmaxsing

小狗与小孩真系好得意