返回列表 回復 發帖
單看劇名, 唔係咁想睇, 唔係咁鍾意愛情片, 好多時不切實際, 但睇係你梁嘉琪乍, 過埋呢個星期就睇, 又或者spring break時睇!tvb now,tvbnow,bttvb- e6 G- O( F' Q& I! z
大文細佬 發表於 2014-4-2 01:06 AM
% Y$ N: E/ F1 ltvb now,tvbnow,bttvb
& G$ h) h) m9 _TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。呢齣劇未開播時睇左宣傳片後, 我都唔係咁想睇, 一來都係對呢類劇種無咩興趣, 二來真係唔太喜歡睇洪永城 (不是想作個人攻擊, 而係之前《單戀雙城》生硬演出後, 咁快又有佢, 心諗, 使唔使咁快呀!!?)tvb now,tvbnow,bttvb- A( U: U9 {. }

# F4 X0 J  n" @+ m. l4 v" Z今晚恰巧8點幾返到屋企開飯, 睇左大半集, 之前兩集都無睇, 唔知劇情講緊咩, 但「樂悠悠」和「009」係亮點5.39.217.77:88980 M$ |- ?+ L3 l4 l5 R& G* i
「樂悠悠」只有5歲, 記到咁多對白, 仲做到咁多表情配合, 真係犀利
" S* C- d/ _5 L, y6 q3 P; ^! qtvb now,tvbnow,bttvb
8 L. ~- e4 x2 @# R+ T% P, J2 \公仔箱論壇之後洪永城同黃翠如果段 (在書店睇旅遊書開始去到尾), 使唔使咁長呀!!? 真係悶到抽筋!!
幾悶下,興趣不大
$ Z; E( J0 A0 z0 h+ i8 Etvb now,tvbnow,bttvbTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! T& k2 M0 }$ M/ z0 Z( S& _
呢齣劇未開播時睇左宣傳片後, 我都唔係咁想睇, 一來都係對呢類劇種無咩興趣, 二來真係唔太喜歡睇洪永城 (不是想作個人攻擊, 而係之前《單戀雙城》生硬演出後, 咁快又有佢, 心諗, 使唔使咁快呀!!?)TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。. O9 g' S( b- N2 f  f+ s0 r: W" [

) t/ ~8 j# o4 B4 U3 ptvb now,tvbnow,bttvb今晚恰巧8點幾 ...
/ W2 [& Q3 k1 w. ]- y公仔箱論壇tycn3320 發表於 2014-4-3 12:10 AM
- n# c* `6 ^1 \) f4 }9 G/ m
, \  H& {# l" W2 L3 H& Ztvb now,tvbnow,bttvb睇咗你地咁多好友嘅評論, 好驚呀, 不過我都會支持梁嘉琪leekwoklam嘅, 好快會睇!.. 通常朝早响課室或者學校圖書館會睇公仔箱架, 返屋企dinner後會煲劇.. 但busy呢兩個星期(學校啲嘢囉)... spring break 會睇! 或者早少少!
tvb now,tvbnow,bttvb9 o3 _% r9 [; ?$ F3 A, l' r# `

! V, X) q& g: A* ~# C! p公仔箱論壇mnb1123,你都經常回帖噃,我當咗你係老友架啦,睇完劇番嚟寫兩句吖,多謝你支持就真。
, L/ [* |( Q) BTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。leekwoklam 發表於 2014-4-1 03:24 PM [/quote多謝樓主睇起,睇咗两集印象 ...
' f/ n" Z0 Z" r( N# U( gtvb now,tvbnow,bttvbmnb1123 發表於 2014-4-2 12:48 PM
2 n4 j( o1 h7 s/ f1 i5.39.217.77:8898tvb now,tvbnow,bttvb- }, P4 f" c, b, V0 |+ {
係囉mnb1123,洪永城個張日熙成日扮大情人咁,睇完想嘔!
- x" U" r' a! i' H! g* l# Y
0 P! r7 `6 m' o! B3 l3 y
睇咗你地咁多好友嘅評論, 好驚呀, 不過我都會支持梁嘉琪leekwoklam嘅, 好快會睇!.. 通常朝早响課室或者學校圖書館會睇公仔箱架, 返屋企dinner後會煲劇.. 但busy呢兩個星期(學校啲嘢囉)... spring br ...
2 s; }  J+ C) X0 {7 e9 S1 R2 Wtvb now,tvbnow,bttvb大文細佬 發表於 2014-4-3 01:31 AM
% [- P7 _& N2 \6 H0 s/ a: o3 |- N
公仔箱論壇* O$ ]* ]5 b& Z: A8 q# L& \
學校啲嘢好忙呀係咪?比心機温習。睇劇好次要嘅啫。但有你同其他網友係開心啲嘅.......tvb now,tvbnow,bttvb' J$ A0 a: r3 J' U: k; y; j
其實套劇開始得唔係太差,暫時勉強頂係住唔瞓著......
5.39.217.77:88986 U: v" v0 }2 h  d
5.39.217.77:8898; h6 |/ U9 l4 Q& ~
呢齣劇未開播時睇左宣傳片後, 我都唔係咁想睇, 一來都係對呢類劇種無咩興趣, 二來真係唔太喜歡睇洪永城 (不是想作個人攻擊, 而係之前《單戀雙城》生硬演出後, 咁快又有佢, 心諗, 使唔使咁快呀!!?)
1 _! H2 H& p7 S" w" `tvb now,tvbnow,bttvb
3 z  g: H. J7 [7 _' U) j5.39.217.77:8898今晚恰巧8點幾 ...
2 |1 A3 Z5 h. D, DTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。tycn3320 發表於 2014-4-3 12:10 AM
公仔箱論壇9 t1 S) D, W$ }, N* M

5 z2 [3 M& w; z2 ]/ \. o6 X- T
: k9 @. w# y7 H- w+ x2 Q係呀,樂悠悠好叻,最鍾意見到佢同009。+ Q3 k2 ?* y0 w: V
同你一樣,睇完洪永城之後想嘔!佢最好做番主持罷啦........
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
第一集睇到我好混亂~ 5.39.217.77:8898$ H0 v1 e8 Q4 \6 t5 p
第二集就慢慢開始可以適應啦~
# i0 l, l; M6 \. G7 T期待今晚呢一集~
- X4 |+ Y9 D. `- _/ h+ ~; U& n2 B公仔箱論壇zzleezz 發表於 2014-4-2 07:18 PM
% Q9 P. z" @# S: {$ o7 W  C
8 h- W- }: t6 R, iTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。zzleezz版主,你講得啱,第一集有兩場戲我要回帶睇多次先明白,睇完有啲驚,驚自己係咪真係咁蠢。
本帖最後由 tycn3320 於 2014-4-4 12:22 AM 編輯 1 T$ T5 l& l/ q% f0 w& X: N+ ]

) C2 C# o! m* X# z  S+ I第一次睇完一整集,覺得劇情散亂,忽然講下東,忽然又講下西,真係捉摸唔到,例如講講下關禮傑 & 傅嘉莉,呢條線唔似已經講完,無端端又轉左去黃翠如一家食放題... 黃浩然買玻璃紙整燈籠,心諗下文應該係整燈籠,轉個頭又跳左去講咩山雞變鳯凰...  究竟想點呀?大佬!!!
/ F$ s! m" l. B7 l6 g
2 a& }+ Y; I8 S" _7 g公仔箱論壇那些回憶的片段,有少少覺得多餘,仲要拖咁長時間,由2009年至2012年,黃翠如去唔到東京的原因全部回帶一次,使唔使咁詳細呀!!? TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。3 M2 }/ [3 U" [" M; t

. p2 f7 Q$ P. O/ U1 A. MTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。另外,想讚一讚關禮傑,相比起9:30套劇,兩個完全相反的形象,呢套劇做爛佬都ok!tvb now,tvbnow,bttvb" l" a1 y6 ?0 N- i: |5 P
tvb now,tvbnow,bttvb# w, m8 m' n. L* ~: T# A! {
雖然有樂悠悠、關禮傑的精彩演出,但真係好難再橕落去
第一次睇完一整集,覺得劇情散亂,忽然講下東,忽然又講下西,真係捉摸唔到,例如講講下關禮傑 & 傅嘉莉,呢條線唔似已經講完,無端端又轉左去黃翠如一家食放題... 黃浩然買玻璃紙整燈籠,心諗下文應該係整燈籠,轉 ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。( P6 p5 O! [8 p* Q$ @
tycn3320 發表於 2014-4-4 12:08 AM
0 q: O. B- y& j; [2 s. F5 O: x3 j3 q
係呀,飄飄忽忽咁,呢啲唔知算唔算眼高手低拍攝手法嘅代表......' W; s3 i( X1 `* a: i- g' E) H

+ _6 i' Y# B7 m% |TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。我已经有啲支持唔住,過咗4,5集咋,仲有三個星期點頂呢?
無怪得區一出場覺得好面熟。原來上年衝2刀有區,換了個look差d認無到區
除左關禮傑做得好好之外,公仔箱論壇8 Z' o9 w/ \4 e! r7 }
其實我覺得嘉琪今次都做得幾好
除左關禮傑做得好好之外,
+ B+ `7 s4 Y) Q) }( t3 b) vtvb now,tvbnow,bttvb其實我覺得嘉琪今次都做得幾好
: |$ m. j5 T5 K$ uhello12324 發表於 2014-4-5 12:22 PM
5.39.217.77:88985 G' }# d  m4 @  Y, e" v- M: x
佢哋两個將黃金貴同Sa姐劇中的角色發揮得淋漓盡致,姣妃都好搶鏡,D衣着化裝够誇張!
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-4-5 02:44 PM 編輯 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。: [" D$ N) T$ H) s

9 {/ @: o  |5 Y+ C9 Ctvb now,tvbnow,bttvb
: Q* M6 h& N( {2 X- J: f) a公仔箱論壇佢哋两個將黃金貴同Sa姐劇中的角色發揮得淋漓盡致,姣妃都好搶鏡,D衣着化裝够誇張!TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。& \! F" K- R! B: X
mnb1123 發表於 2014-4-5 01:55 PM
4 v3 m: S$ F9 i( e& z0 M, e5.39.217.77:8898對!5.39.217.77:88984 ^5 m+ }3 `6 c. T* z1 g: S5 G
黃金貴姣妃零舍醒神,佢兩位加埋悠悠009巳经成我睇本劇嘅精神支柱。5.39.217.77:8898  m8 R2 e; Y4 U: h* Z% b4 i
另外,我一見到洪永城我就會行開行埋做其他嘢,佢個角色張日熙,“乞人憎”指數非常高。

- H# }0 _6 a- j$ M& r+ |
除左關禮傑做得好好之外,
! p% o  X% x8 }/ L' \其實我覺得嘉琪今次都做得幾好
9 i* r+ b2 v+ e公仔箱論壇hello12324 發表於 2014-4-5 12:22 PM
5 ^! \+ w1 w3 P; I; e0 f5.39.217.77:8898嘉琪個Sa姐角色幾好啦,都係襯翠如BB,希望遲啲佢同張頴康條支線,多番啲戲份啦,雖然我唔算係嘉琪fans,但一直都好欣賞佢。tvb now,tvbnow,bttvb" @- C4 g# l* y, t5 J. E

" f) Y1 q- T* U9 stvb now,tvbnow,bttvb呀!嘉琪話想親自多謝你呀,hello12324。
2 \/ u- y! `. }& o1 G, O+ B
1 J' n- \4 p8 n3 ^' h9 {1 j5.39.217.77:8898
' H* X3 ?# g! r, n5.39.217.77:88980 [+ v# e+ m$ `/ J, }, M
1 ~6 M# q, ~) i  |1 s' k+ h* ltvb now,tvbnow,bttvb
: h* F3 g- {6 R: c+ G# P& q! x
. n3 R1 g0 o/ s嘉琪個Sa姐角色幾好啦,都係襯翠如BB,希望遲啲佢同張頴康條支線,多番啲戲份啦,雖然我唔算係嘉琪fans,但一直都好欣賞佢。5.39.217.77:88987 u$ V' W5 Y0 o9 z6 B: P$ X' n
tvb now,tvbnow,bttvb3 D, F+ E+ J2 J/ s1 o6 K6 R
呀!嘉琪話想親自多謝你呀,hello12324。% h- i% n0 ?' Q' w8 x& V0 }: X1 j
  c& @* x, z8 i& c$ c2 Wtvb now,tvbnow,bttvb
  ?& E7 n5 d: f" u: [4 w* P  |5.39.217.77:8898公仔箱論壇7 s/ U7 U3 s- c9 h, g9 r
...
. U, @9 v5 _" i; I公仔箱論壇leekwoklam 發表於 2014-4-5 02:42 PM
1 M6 O6 l# V% m. |  K公仔箱論壇都係講事實o者~~
3 L1 m8 a3 F) ~3 g) f  i4 mTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。我都好欣賞佢...佢好有火... 同埋真係睇得出每次都有進步.
$ R# a- e: @! U8 ]) |公仔箱論壇
8 W% T4 s& ?$ c$ N2 c& E- Z5.39.217.77:8898Sa姐個角色性格其實好好講... 戲份應該唔少.tvb now,tvbnow,bttvb7 W1 Q8 Z& m, @1 G% J: l
]仲要佢唔止得翠如同張頴康依兩條線, 仲有同皎妃條線. 相信最後佢地係會成為朋友

評分次數