返回列表 回復 發帖
3 r+ |4 r$ c; r5.39.217.77:8898公仔箱論壇, U/ r# B- Y3 E0 q
啱嘞!
) l6 i: D7 B" ?% i# y1 y% U4 I/ Rtvb now,tvbnow,bttvb ; e5 w+ m" P! f4 x) W5 M* S
我又想問多一題,如果係古裝劇呢?邊一類/一個角色最啱煎Pan呢?公仔箱論壇) _& B7 S2 F3 I
leekwoklam 發表於 2014-3-27 04:11 PM
tvb now,tvbnow,bttvb3 S+ P( y8 i3 N& i
# j9 s/ R8 l9 G
嚴格嚟講, 無古裝劇啱佢, 除非做戴面具只剩對眼球嘅角色喇, 因為古時無眼鏡. 一係做清朝愛新覺羅·溥儀喇!
總之佢做乜角色都好, 千祈唔好唔戴眼鏡, 仲要係有框眼鏡喎, 無框都係好唔順眼. 其實佢就算做盲人都係唔係咁順眼架, 因為佢對眼嘅輪廓可能戴眼鏡太耐搞到好似變咗少少形咁架! 點解要戴有框眼鏡就係因為佢對眼嘅輪廓囉 ...9 e( h; a/ L/ Q0 P+ H/ m+ w
大文細佬 發表於 2014-3-28 12:42 AM
完全鑽同大佬的獨特見解
0 S$ G) ^$ k1 I4 w' ?& m$ s& NTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
: a' g% ]6 A& f3 R' {6 z( x! ~公仔箱論壇啱嘞! 5.39.217.77:8898$ `- N0 P5 i3 w$ p; V0 ~! t0 ^! Q% n
' n5 h( _0 V  x( b
我又想問多一題,如果係古裝劇呢?邊一類/一個角色最啱煎Pan呢?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。# x4 r7 a* Z5 p! x# h
leekwoklam 發表於 2014-3-27 04:11 PM
大文大佬話愛新覺羅·溥儀,睇[我的前半生]裡的圖片溥儀的确係戴眼鏡。公仔箱論壇/ S! Z: O7 n3 X) g
又或者做皇帝例如秦始皇、周武王之类,起馬佢眼前有块亷庶住
; f+ G8 ]$ q% I# S# c

! }' m: s+ O) T9 [( }嚴格嚟講, 無古裝劇啱佢, 除非做戴面具只剩對眼球嘅角色喇, 因為古時無眼鏡. 一係做清朝愛新覺羅·溥儀喇!
! ^4 r! v! d0 Q, w$ ]) ATVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。大文細佬 發表於 2014-3-28 12:47 AM
- t' c- }# E  _5 }; Q, \公仔箱論壇tvb now,tvbnow,bttvb" J5 f+ C! b! M
係喎,愛新覺羅·溥儀,妙。
大文大佬話愛新覺羅·溥儀,睇[我的前半生]裡的圖片溥儀的确係戴眼鏡。
- v+ t* {5 o' F6 |  @% m又或者做皇帝例如秦始皇、周武王之类,起馬佢眼前有块亷庶住公仔箱論壇; e6 E  P. f+ d5 }7 Q9 _+ p4 t
mnb1123 發表於 2014-3-28 05:59 AM
* Z, s$ [) K. Q/ e: \  P公仔箱論壇5.39.217.77:8898: ~2 \$ K1 w( |9 Z' z- L* {
mnb1123都好有見地喎,幾好,請收獎。
  K9 p5 Z0 \! Y8 u& z5 o: `TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。 5.39.217.77:8898+ ^) I. ~5 r0 s! o
仲有無其他會員參加,個遊戲未完架,繼續提名一啲適合展鹏做又唔怕比人話佢细眼嘅角色吖!
0 ^, B- X( D0 L0 o
( r) K& ~4 K; ftvb now,tvbnow,bttvb你叫大文細佬佢做大佬真係非常啱,佢回帖好有心架。呀!你都好有心,多謝!
0 V2 p, E% G) u& f5 _& m5.39.217.77:8898
1 R$ Y- O; {* D# M8 f" x0 z& atvb now,tvbnow,bttvbmnb1123都好有見地喎,幾好,請收獎。( }. b. @7 A" V8 P: n; P

+ s5 B5 j% D) w- m9 \" G8 e仲有無其他會員參加,個遊戲未完架,繼續提名一啲適合展鹏做又唔怕比人話佢细眼嘅角色吖!
. G# z; K! d) K& j4 I2 U
8 T2 G( h+ u( K& b) R你叫大文細佬佢做大佬真係非常啱,佢回帖好有心架。呀!你都好有心,多謝! ...
; D/ S! a0 _: s# |tvb now,tvbnow,bttvbleekwoklam 發表於 2014-3-28 02:01 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) S$ x2 Z4 J6 g7 C/ G5 E' l. \! f
& E; ~/ J3 `7 H' ^; T9 ^
多謝你啲TVB元呀, 但睇短消息唔知邊度reply你講多謝呀, 所以唯有响個帖多謝你呀
大文大佬話愛新覺羅·溥儀,睇[我的前半生]裡的圖片溥儀的确係戴眼鏡。3 n* v3 h/ d4 c- Y
又或者做皇帝例如秦始皇、周武王之类,起馬佢眼前有块亷庶住
  Q& X+ }( r" F0 ^; ?# @mnb1123 發表於 2014-3-28 05:59 AM
; x' n# q3 ^; j# x公仔箱論壇
0 P/ o  S3 l* Y& h0 ]5.39.217.77:8898唔敢自稱大佬呀... 我當然想做大佬喇.. 威威嘛! 但我何得何能呀??? 都係平時鍾意睇下武俠小說同埋香港啲劇啫, 所以特別多理論.. 唔好見怪! 話時話吖, 依家睇緊香港嘅小說"紅Van"呀, 幾好睇喎. 未睇一定要睇下喇! 內有玄機 作者想表達一啲野呀!
8 `5 }# Z! w- V$ _8 o* e  V7 R' k
" h8 Q  E/ U; K& l  Vtvb now,tvbnow,bttvbmnb1123都好有見地喎,幾好,請收獎。
2 e. u" a4 M7 o+ {) X5.39.217.77:88981 J" c& X& i! e5 N
仲有無其他會員參加,個遊戲未完架,繼續提名一啲適合展鹏做又唔怕比人話佢细眼嘅角色吖!0 p# m% O2 L3 Y; w
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。0 j' O7 [" h  f$ J3 l: l3 ~
你叫大文細佬佢做大佬真係非常啱,佢回帖好有心架。呀!你都好有心,多謝! ...2 W# P; X: @  J. k  Z) F
leekwoklam 發表於 2014-3-28 02:01 PM
多謝大大獎勵 。咁啱呢個星期放假先可参加
' E: j( B  X: p1 k4 Ptvb now,tvbnow,bttvb論壇學嘢,平時真係冇時间
( G) A% v* X. r( h& W( sTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。4 ^, N) z7 \1 U3 x
唔敢自稱大佬呀... 我當然想做大佬喇.. 威威嘛! 但我何得何能呀??? 都係平時鍾意睇下武俠小說同埋香港啲劇啫, 所以特別多理論.. 唔好見怪! 話時話吖, 依家睇緊香港嘅小說"紅Van"呀, 幾好睇喎. 未睇一定要 ...
) G* z  c1 t$ C6 [5.39.217.77:8898大文細佬 發表於 2014-3-28 11:46 PM
大大自稱細佬但大大D獨特見解真係神級大佬 。我都好錘意睇武俠小說同港劇但平日冇物時间,錯失好多精彩節目
tvb now,tvbnow,bttvb( ~4 E6 t0 t8 M  d% S0 _& d' p

* i: l6 v8 s* ~# H唔敢自稱大佬呀... 我當然想做大佬喇.. 威威嘛! 但我何得何能呀??? 都係平時鍾意睇下武俠小說同埋香港啲劇啫, 所以特別多理論.. 唔好見怪! 話時話吖, 依家睇緊香港嘅小說"紅Van"呀, 幾好睇喎. 未睇一定要 ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。$ c$ ]0 F( }* e8 f! c: p( E) P
大文細佬 發表於 2014-3-28 11:46 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。3 b8 z3 I( I# j2 r3 S" p; `: h' Z

A  H  P' G$ w, M公仔箱論壇香港上埋電影添呀,細佬你都跟得幾貼喎,咁"紅Van"好唔好睇啫?
多謝大大獎勵 。咁啱呢個星期放假先可参加
2 z  Q  {4 q6 E: T: mtvb now,tvbnow,bttvb論壇學嘢,平時真係冇時间
# u: v6 `6 e: Z) r3 A7 Smnb1123 發表於 2014-3-29 01:04 AM
5.39.217.77:88985 x. v, A% x6 I+ }; k
得閒就多啲回帖啦。
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。8 c1 m5 n. ~$ F2 e1 d
tvb now,tvbnow,bttvb2 E! b5 I) Z# B! m& T! B
香港上埋電影添呀,細佬你都跟得幾貼喎,咁"紅Van"好唔好睇啫?
: G: K2 M1 `( Q& Etvb now,tvbnow,bttvbleekwoklam 發表於 2014-3-31 05:30 PM
( U/ n- |  F8 y% N" F/ H5.39.217.77:8898, b8 A" T4 b1 q$ z/ N$ o% k
啱啱睇晒"紅van"喇, 但到最後有啲confused, 可能作者自己都有啲亂, 所以唔知點交代, 好多反駁位, 如果就快上映嗰套"紅van"可以零反駁位就好喇.. 但我無得睇呀.. 講講下煎pan講咗"紅van"!
, R" G- z' K2 O0 g& k& CTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。1 N8 W3 M% d5 U0 V
啱啱睇晒"紅van"喇, 但到最後有啲confused, 可能作者自己都有啲亂, 所以唔知點交代, 好多反駁位, 如果就快上映嗰套"紅van"可以零反駁位就好喇.. 但我無得睇呀.. 講講下煎pan講咗"紅van"! ...
/ {7 P! l$ p$ p# f3 V* ]5.39.217.77:8898大文細佬 發表於 2014-4-3 01:16 AM
5.39.217.77:88981 v+ D9 U- o! r7 ~; K. t5 f

! t9 W5 K) ]8 b6 U: w公仔箱論壇煎Pan變紅Van,我就覺得幾點題吖,至少有押韻嘛,哈哈.......
: |- s/ O) Y; f; r
% T! n0 X+ r7 h7 w) O" T2 v公仔箱論壇唔!睇吓有無機會吓先,如果有吧嘅話我又寫番幾行先....
我覺得沒有比較型
5 o* e7 t( w( w3 y) b0 ztvb now,tvbnow,bttvb因為角色較活潑
禾覺得戴5戴刀巧好體